Το απόλυτο μπάχαλο επικράτησε το πρωί της Πέμπτης στα σχολεία της Αχαΐας, με τα self test και τις σχολικές κάρτες.

Οι γονείς, όπως γνώριζαν, με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, είχαν φροντίσει και είχαν κάνει το self test στα παιδιά τους, έτσι ώστε να συμπληρώσουν την σχολική τους κάρτα, το πρωί της Πέμπτης.

Όμως πηγαίνοντας στο σχολείο για να αφήσουν το παιδί τους οι νηπιαγωγοί και οι δάσκαλοι τους έλεγαν ότι κακώς το έκαναν την Τετάρτη και θα έπρεπε να το κάνουν την Πέμπτη, προκειμένου να συμπληρώσουν την Παρασκευή την σχολική τους κάρτα.

Τι είχε συμβεί; Το υπουργείο Παιδείας είχε προχωρήσει σε μία αιφνιδιαστική απόφαση της τελευταίας στιγμής που ανέφερε ότι τελικά οι γονείς ή οι μαθητές (ανάλογα με την σχολική βαθμίδα) τελικά θα πρέπει να προσκομίσουν το αρνητικό τους self test την Παρασκευή και όχι την Πέμπτη.

Η απόφαση αυτή άλλαξε τον προγραμματισμό των γονέων και των μαθητών την τελευταία στιγμή. Ορισμένοι πάντως γονείς και μαθητές είχαν ενημερωθεί και δεν είχαν φέρει μαζί τους το χαρτί από το αρνητικό self test.

Η πλειοψηφία το είχε κάνει όμως. Ποια θα είναι η λύση στο μπάχαλο αυτό από τη στιγμή που o αριθμός των self test που προμηθεύονται τα μέλη της σχολικής κοινότητας είναι συγκεκριμένα;

Όσοι έκαναν το self test την Τετάρτη θα το καταχωρήσουν ότι το έκαναν την Πέμπτη για το βάλουν στην σχολική κάρτα την Παρασκευή. Και ο Θεός βοηθός…