Το μίνι lockdown τελειώνει για την Αχαΐα, ύστερα από δύο εβδομάδες περιοριστικών μέτρων που στοίχισαν κυρίως στην εστίαση και μετά στην υπόλοιπη αγορά.

Η Αχαΐα με βάση την διαμόρφωση του επιδημιολογικού χάρτη περνάει από την κόκκινη ζώνη στην πορτοκαλί, γεγονός που επιβεβαιώνει την βελτίωση της εικόνας της από υγειονομικής πλευράς και ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα στο θέμα της διασποράς.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι ο δείκτης της θετικότητας μειώθηκε, πέφτοντας στο 2,23% από το 4,02% που ήταν στις αρχές του μήνα.

Έτσι από τα ξημερώματα της Παρασκευής παύει να ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τη 1 τα ξημερώματα μέχρι τις 6 το πρωί, ενώ από την ίδια κιόλας μέρα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν την δυνατότητα να βάζουν μουσική.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά την διάρκεια των δύο αυτών εβδομάδων όπου ο νομός ήταν στην κόκκινη ζώνη τα μέτρα τηρήθηκαν στο ακέραιο (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων), τόσο από τα καταστήματα εστίασης, όσο και από τον κόσμο που είχε δείξει μια χαλαρότητα το διάστημα του καλοκαιριού.

Πρέπει επίσης να υπογραμμίσουμε ότι σε αυτές τις δυο εβδομάδες δεν παρατηρήθηκε το φαινόμενο των υπαίθριων συγκεντρώσεων στις πλατείες και στις σκάλες της Πάτρας, μετά το κλείσιμο των νυχτερινών καταστημάτων, με την αστυνομία να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται.

Πλέον η Πάτρα, αλλά και η Αχαΐα, μπαίνει ξανά σε μία κανονικότητα, με την ευχή να μην χρειαστεί να γίνει ξανά κόκκινη, τηρώντας τα μέτρα, δείχνοντας την ανάλογη προσοχή και κοιτάζοντας να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την υγειονομική της πορεία μέσα από τους εμβολιασμούς.