Είναι ένα κορίτσι που πραγματοποιεί την δική του πορεία, με πίστη και συνέπεια στον δρόμο που έχει ακολουθήσει και στα όνειρα της.

Η φωνή της θα έλεγε κανείς ότι είναι βγαλμένη μέσα από παλιότερες δεκαετίες, έχοντας το ύφος και το χρώμα των λαϊκών τραγουδιστριών εκείνης της εποχής, κάτι που στην περίπτωση της "δένει" απόλυτα με την αυθεντικότητα της όλης παρουσίας της πάνω στην σκηνή.

Η Βάλια Σωμαράκη έχει την δική της "χημεία" με το κοινό, έναν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας και αυτό είναι κάτι που την καθιστά ξεχωριστή στη συνείδηση όσων την έχουν ακούσει από κοντά.

Και εμείς στην Πάτρα είναι αλήθεια ότι είχαμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε αρκετές φορές μέσα από τις εμφανίσεις της και τις συνεργασίες που είχε.

P.E. Τι σχέδια έχεις για τον φετινό χειμώνα εφόσον όλα πάνε καλά. Θα μείνεις Πάτρα;

B.Σ. Καταρχάς σ’ ευχαριστώ για την όμορφη αυτή πρόσκληση. Αν και η εποχή μας δεν είναι αντιπροσωπευτική για να κάνουμε σχέδια θα βρίσκομαι στην Αθήνα. Σίγουρα όμως σχεδιάζω να έρθω ξανά στην Πάτρα καθώς είναι γεγονός πια πως έχουμε αγαπηθεί!

P.E.Τι είναι αυτό που σε φοβίζει με όλη αυτή την κατάσταση που έχει προκύψει με τα νυχτερινά κέντρα, την διασκέδαση και τους κλειστούς χώρους;

B.Σ. Δεν με φοβίζει κάτι πλέοn. Μετά από όλα αυτά που ζήσαμε οι καλλιτέχνες τα τελευταία δυο χρόνια είμαι έτοιμη για όλα! 


P.E. Πώς θα χαρακτήριζες το κοινό της Πάτρας και σε τι μπορεί να διαφέρει από τα άλλα;

B.Σ. Το κοινό της Πάτρας ξέρει να διασκεδάζει. Αυτό όμως που μου έχει κάνει εντύπωση είναι πως ταυτόχρονα ξέρει και να εκτιμάει τον καλλιτέχνη. Να τον ακούει, να τον σέβεται! 

P.E. Πόσο δύσκολο είναι να είναι κανείς τραγουδιστής και τραγουδίστρια στις μέρες μας;

Β.Σ. Αρκετά! Οφείλουμε όμως να βλέπουμε τα πράγματα όσο πιο αισιόδοξα μπορούμε. 


P.E. Τι θα έλεγες ότι σε χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο και έχεις κατορθώσει να το μεταφέρεις σε αυτό που κάνεις;

B.Σ. Η αλήθεια και η αγάπη για μένα είναι δυο έννοιες πολύ σημαντικές . Προσπαθώ πάντα να πορεύομαι βάσει αυτών. Αυτό προσπαθώ να επικοινωνώ και στην τέχνη μου. 

P.E. Παρά το νεαρό της ηλικίας έχει κάνει υπέροχες συνεργασίες μέχρι τώρα με σημαντικά ονόματα. Πες μου κάποιες από αυτές και πώς σε έχουν βοηθήσει;

Β.Σ. Νιώθω πολύ τυχερή γιατί βρέθηκαν στο δρόμο μου άνθρωποι που με αγκάλιασαν. Πάντα θα μιλάω με συγκίνηση για την πρώτη μου συνεργασία, αυτή με τον Δημήτρη Μητροπάνο γιατί θεωρώ πως ήταν καθοριστική.

Είμαι  ευγνώμων γιατί δούλεψα με ανθρώπους που με έκαναν καλύτερη, όπως ο Μητροπάνος , ο Βοσκόπουλος ,ο Τερζης,ο Πλέσσας , ο Χατζηνάσιος , ο Θεοφάνους, η Θεοδωρίδου, η Ζήνα ,ο Δείξιμος.


P.E. Δισκογραφικά τι ετοιμάζεις; Έχεις στα σκαριά ένα καινούργιο δικό σου τραγούδι και πότε βλέπεις να έρχεται στο προσκήνιο μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά;

B.Σ. Όχι δεν ετοιμάζω κάτι, θα ήθελα πρώτα να ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο πριν μπω ξανά σε αυτή τη διαδικασία ώστε να έχει αντίκρισμα η προσπάθεια μου!

P.E. Πώς θα ήθελες να δεις τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια από τώρα, τόσο όσον αφορά το τραγούδι, όσο και σε ότι έχει να κάνει με τη ζωή σου;

Β.Σ. Χμμμ.. Σε δέκα χρόνια από τώρα… Θα ήθελα σίγουρα να έχω οικογένεια και να καταπιάνομαι μόνο με ότι με εκφράζει απόλυτα! Φυσικά θα ήθελα να έχω το δικό μου ρεπερτόριο και να συνεχίσω να συνεργάζομαι με ανθρώπους που εκτιμώ!


P.E. Είσαι ένας άνθρωπος που ζεις για το σήμερα ή σκέφτεσαι κυρίως το αύριο; Τι σε χαρακτηρίζει συναισθηματικά ως τραγουδίστρια και καλλιτέχνη;

Β.Σ. Πλέον σκέφτομαι μόνο το σήμερα. Μόνο αυτό έχουμε άλλωστε! Σαν άνθρωπος θέλω να σκέφτομαι μόνο το θετικό και να απομακρύνομαι από κάθε τι που δεν με εξελίσσει τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο!

P.E. Πες ένα τραγουδιστής/στρια που θαυμάζεις ένα τραγούδι που «ζηλεύεις» και θα ήθελες να πεις εσύ.

Β.Σ. Θαυμάζω απεριόριστα τον Γιάννη Πάριο και τον Αντώνη Βαρδή. Έχω ζηλέψει όλα τα τραγούδια τους. 



Βαλια Σωμαρακη -Θα κάνω ότι μου αρέσει -στην υγεια μας ρε παιδιά


Δημήτρης Μητροπάνος -Βαλια Σωμαρακη -δίδυμα φεγγάρια


Βάλια Σωμαράκη "Σου τ' ορκίζομαι" live, Γιώργος Θεοφάνους | Mπράβο Ρούλα 21/5/2016