Μηνύματα σε γιγαντοοθόνες, μπαλόνια και κόσμος που είχε την μοναδική ευκαιρία να ενημερωθεί για την πρόληψη του καρκίνου σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα από τους ίδιους τους ασθενείς - survivors και εθελοντές των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα.

Το απόγευμα της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου τόσο στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου όσο και στην Πλατεία Όλγας, πραγματοποιήθηκε δια ζώσης  ενημέρωση και προβολή μηνυμάτων ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου. 

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο που ξεκίνησε το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου το κοινό είχε την δυνατότητα να λάβει ότι πληροφορία μπορεί να του φανεί χρήσιμη για την περαιτέρω διερεύνηση στο θέμα της πρόληψης του καρκίνου.

Για τον σκοπό αυτό είχαν τοποθετηθεί ειδικά περίπτερα με εθελοντές που μοίραζαν υλικό και συζητούσαν ανοιχτά και χωρίς ταμπού για τον καρκίνο. Κάποιοι προτίμησαν να παρακολουθήσουν τα σποτ που έπαιζαν διαδοχικά σε οθόνες που στήθηκαν σε όλο τον πεζόδρομο και στην πλατεία, ενώ μικροί και μεγάλοι "ταξίδεψαν" από άκρη σε άκρη της πόλης το μήνυμα της πρόληψης με τα μωβ μπαλόνια που έδεσαν στο χέρι τους.

Δωρεάν έλεγχος και ψηλάφηση μαστού

Εκτός από τα  σημεία που  πραγματοποιούνται τα δρώμενα, στην Πλατεία Όλγας είχε στηθεί βαν της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπου η  Υπεύθυνη Ογκολογικής μονάδας του Γ.Ν.Π. "Άγιος Ανδρέας, κα. Αθηνά Χριστοπούλου μαζί με την 5ετη φοιτήτρια Ιατρικής κα.Αγγελινα Σταθακάρου πραγματοποίησαν δωρεάν ιατρείο  μαστού. 

"Συνεχίζουμε  σε κεντρικά σημεία της πόλης μέσα σε μια πολύ γιορτινή ατμόσφαιρα όλους τους συλλόγους  ασθενών δίπλα μας,  να στηρίζουμε τις δράσεις της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτόν τον αγώνα όπου κανείς δεν περισσεύει για να διαδώσουμε το μήνυμα της πρόληψης όσο το δυνατόν μπορούμε περισσότερο", επεσήμανε η Διευθύντρια Παθολογικής Ογκολογίας - Υπεύθυνη Ογκολογικής μονάδας του Γ.Ν.Π. "Άγιος Ανδρέας, κα. Αθηνά Χριστοπούλου.

Τα μηνύματα των εθελοντών!

Τα δικά τους μηνύματα έστειλαν και οι εθελοντές των συλλόγων για την πρόληψη του καρκίνου στην Πάτρα!

Πάκυ Καραλή  - Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού Νομού Αχαΐας, «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ»

"Ο σύλλογος μας συμμετέχει και στηρίζει κάθε εκδήλωση πρόληψης για τον καρκίνο. Εμείς δραστηριοποιούμαστε σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον καρκίνο του μαστού,  όμως στηρίζουμε οποιαδήποτε δράση για τον καρκίνο γενικά. Είμαστε στο πλευρό της κα. Χριστοπούλου και κάθε συλλόγου που πολεμάει αυτή την πανδημία του καρκίνου, γιατί περί πανδημίας, πρόκειται".

Αγγελική Ζαφείρη - Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ»

"Συμμετέχουμε και εμείς στην Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο. Είμαστε και θα παραμείνουμε παρόντες σε κάθε δράση που γίνεται. Προσπαθούμε και εμείς με τα μηνύματα μας να μεταφέρουμε στους γονείς αυτά που πρέπει γύρω από τα παιδιά τους."

Αθανάσιος Αργυρίου - Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Παραρτήματος Πατρών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

"Είναι απαραίτητο να βρεθούν στον ίδιο χώρο και να δράσουν από κοινού όλοι οι σύλλογοι και οι φορείς οι οποίοι έχουν ως αντικείμενο την πρόληψη και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο η οποία είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Είναι απαραίτητο όλοι οι φορείς να συνεργάζονται με έναν κοινό στόχο και θεωρούμε ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να προβληθούν αυτές οι δράσεις και να φτάσει η πληροφόρηση στο κόσμο των Πατρών."

Επίσης συνεχίστηκε και ο φωτισμός κτιρίων στην πόλη με τον φωτισμό του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων».

Οι δράσεις της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο συνεχίζονται με δύο πολύ ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον αίθριο χώρο του Πολύεδρου (Κανακάρη 147).

  • Σήμερα(15/9) στις 20:30 θα γίνει η εκδήλωση με θέμα «Άρης Αλεξάνδρου: Από το Homo Necans στο  Homo Homanus», με εισηγητή τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη.
  • Το βράδυ της Πέμπτης(16/9) στις 21:00 την σκυτάλη παίρνουν ο Ρένος Χαραλαμπίδης και ο Ηλίας Βαβάτσικας που θα μας «ταξιδέψουν» μέσα από ένα αφιέρωμα στο έργο του Θάνου Μικρούτσικου.