Η Πρέβεζα είναι μία από τις πόλεις της ηπειρωτικής χώρας που τα τελευταία τέσσερα πέντε χρόνια έχει δείξει μία αξιοθαύμαστη δυναμική στην τουριστική της ανάπτυξη.

Η διαπίστωση αυτή μπορεί να γίνει εύκολα από τον καθένα, αρκεί να την επισκεφτεί. Περισσότεροι τουρίστες και επισκέπτες, περισσότερος κόσμος και κίνηση, περισσότερα μαγαζιά εστίασης και εμπορικά καταστήματα και γενικότερα μια πόλη που τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από ζωή.

Αιτία της εκτόξευσης της τουριστικής κίνησης σε μία πόλη δεν είχε ποτέ μία τέτοια τάση και ούτε είχε δείξει κάποιες παρόμοιες περγαμηνές, είναι ξεκάθαρα μία. Η αναδιαμόρφωση της μαρίνας της πόλης και της παραλιακής ζωής ζώνης μέσα από μία κοινοπραξία που έμελλε να φέρει δεκάδες θαλάσσια σκάφη και γιοτ από όλο τον κόσμο τα οποία και έδωσαν ζωή και χρώμα στην οικονομία και στην αγορά της.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα και αυτό το λένε κάτοικοι και καταστηματάρχες της πόλης. Οι συγκρίσεις με την Πάτρα που έχει παρά τις μεγαλύτερες δυνατότητες που έχει για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, σε παραλιακή ζώνη αρκετά μεγαλύτερη σε χιλιόμετρα είναι αναπόφευκτη.

Στην Πρέβεζα βλέπει κανείς τουρίστες, σκάφη και γιοτ, στην Πάτρα βλέπει μία διαλυμένη μαρίνα και μία παραλιακή ζώνη γεμάτη από σκηνίτες Ρομά.

Το βίντεο  της n.p. production αποτυπώνει τις ομορφιές της Πρέβεζας και της παραλιακής ζώνης.


Βόλτα στην Πρέβεζα - Walking tour Preveza