Το βιβλίο του Νίκου Φερεντίνου «Μηνύματα από τα Ηλύσια Πεδία», που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΠΗΓΗ, θα παρουσιαστεί στο Πολύεδρο την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ.

    Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο εκπαιδευτικός Σκεπετάρης Ηλίας και ο συγγραφέας Χριστόπουλος Βασίλειος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    Όταν κάποιοι αποφασίζουν να περάσει η συνείδησή τους στον ψηφιακό κόσμο, προκειμένου να ξεφύγουν από το αναπόφευκτο γεγονός του θανάτου, αμέσως θα γεννηθούν ερωτήματα. Τι είναι τα Ηλύσια Πεδία; Ο ψηφιακός παράδεισος που οι ήρωες του βιβλίου ονειρεύτηκαν ή μια νέα δοκιμασία; Ποιες συνέπειες θα έχει η συνύπαρξη του ανθρώπου με τα τεχνολογικά του επιτεύγματα όταν βρεθούν στον ίδιο κόσμο με τους ίδιους όρους; Και το κυριότερο, θα μάθουν να διαχειρίζονται τα πάθη τους ή θα τους παρασύρουν στην καταστροφή;

Ο Νίκος Φερεντίνος γεννήθηκε το 1978 στην Πάτρα, όπου μεγάλωσε και σπούδασε ιατρός. Παραμένει στην πόλη όπου εργάζεται ως παθολόγος, ενώ ταυτόχρονα είναι ενεργός συγγραφέας και μετρά ήδη δύο βιβλία. Το ντεμπούτο του σαν συγγραφέας το έκανε πριν δύο χρόνια με το βιβλίο του   «Όνομα Χρήστη: Οι Λαοί της Θάλασσας» από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.