Την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ. ο Σύνδεσμος Φιλολόγων της περιοχής Πατρών και το Πολύεδρο σας καλούν σε ένα αφιέρωμα για τον νομπελίστα ποιητή Γιώργο Σεφέρη, 50 χρόνια μετά τον θάνατό του.
Θα μιλήσουν: η Κατερίνα Κωστίου, καθηγήτρια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Σταμάτης Φιλιππίδης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και η Ελένη Φωτειάδου, φιλόλογος και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων.
Ο Γιώργος Σεφέρης είναι ο πρώτος Έλληνας που βραβεύτηκε με Νόμπελ λογοτεχνίας το 1963. Γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1900. Από 14 ετών μετακόμισε με την οικογένεια του στην Αθήνα. Ξεκίνησε να σπουδάζει νομικά στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία. Άρχισε την καριέρα του ως διπλωμάτης και εργάστηκε ως Ακόλουθος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Πρόξενος, Πρέσβης, Σύμβουλος πρεσβειών και Διευθυντής Τύπου. Το 1931 δημοσίευσε την πρώτη ποιητική του συλλογή, «Στροφή». Ακολούθησαν: «Το Μυθιστόρημα», «Η Γυμνοπαιδία», «Το Ημερολόγιο καταστρώματος» και η «Κίχλη». Επηρεάστηκε από την Γαλλική ποίηση και έφερε το πνεύμα του σουρρεαλισμού στην Ελλάδα. Μετέφρασε Θ. Σ. Έλιοτ και άλλους ξένους ποιητές καθώς και την «Αποκάλυψη» του Ιωάννη και το «Άσμα Ασμάτων». Έγραψε επίσης δοκίμια και το μυθιστόρημα «Έξι νύχτες στην Ακρόπολη». Το 1969 κυκλοφορεί στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό η "διακήρυξή" του εναντίον της δικτατορίας. Πέθανε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1971 στη διάρκεια της δικτατορίας και η κηδεία του απέκτησε χαρακτήρα αντιδικτατορικής εκδήλωσης.