Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Ίου, μετά το θάνατο του 22χρονου Ιρλανδού, μετά από καβγά που είχε με έναν συμπατριώτη του…

Ο άτυχος νεαρός βρέθηκε πεσμένος έξω από φούρνο της Ίου στις 30 Αυγούστου, με τους γείτονες να καλούν ασθενοφόρο και να ενημερώνουν ότι όλα έγιναν μετά από καβγά. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο νεαρός έπεσε αναίσθητος μετά από γροθιά που δέχθηκε. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας όμως περίπου μία ώρα μετά, άφησε την τελευταία πνοή του.

Μετά από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί προσήγαγαν έναν 20χρονο συμπατριώτη του. Σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχθηκε ότι γρονθοκόπησε το θύμα ωστόσο είπε ότι βρισκόταν σε άμυνα. Στην απολογία του, που έφερε στο φως ο ΑΝΤ1, είπε πως όλα ξεκίνησαν όταν ένα τρίτο πρόσωπο άρχισε να χτυπά ένα μέλος της παρέας του.

«Φύγαμε από το κλαμπ που διασκεδάζαμε, σταθήκαμε για λίγη ώρα και συζητήσουμε για ποδοσφαιρικές ομάδες σε φιλικό κλίμα με μία παρέα Ελλήνων. Προσέγγισε την παρέα μας ένα άγνωστο σε εμάς άτομο, που γνώριζε την αγγλική, με ασιατικά χαρακτηριστικά. Χωρίς λόγο, άρχισε να μας προσβάλλει και να μας παρενοχλεί με χυδαίες φράσεις και χτύπησε με μια δυνατή σφαλιάρα τον φίλο μου» τονίζει ο Ιρλανδός κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ταραξίας απομακρύνθηκε, όμως λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε ένας άλλος νεαρός: «Άρχισε να βρίζει και να μας χτυπά. Μου έριξε στο πρόσωπο μια γροθιά κι εγώ ενστικτωδώς επιχείρησα να αμυνθώ. Ενώ τον απώθησα, εκείνος επανήλθε, με προφανή σκοπό να με βλάψει, και προσπάθησε να μου ρίξει μία γροθιά. Έκανα ακριβώς την ίδια κίνηση απώθησης. Δεν έριξα εγώ γροθιές. Κάποια στιγμή ένεκα αστάθειάς του έπεσε κάτω, στο οδόστρωμα».

Ο νεαρός Ιρλανδός μετά την απολογία του στον ανακριτή Νάξου αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 8.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στην ελληνική πρεσβεία στο Δουβλίνο. “Μετά το πέρας της απολογίας φρονώ πως η κατηγορία έχει σε μεγάλο βαθμό αποδυναμωθεί. Ο κατηγορούμενος περιμένει αυτή τη στιγμή να προσδιοριστεί η δίκη, να έρθει στην Ελλάδα να ακουστεί και να κριθεί. Αν και θλίβεται αφάνταστα για το θάνατο πιστεύει πλήρως στην αθωότητά του” τονίζει ο συνήγορος υπεράσπισης του νεαρού, Αλέξης Αναγνωστάκης.

Το θύμα ήταν γνωστός αθλητής του «χέρλινγκ», ενός αθλήματος ιδιαίτερα διαδεδομένου στην πατρίδα του και η είδηση του θανάτου του απασχόλησε τα ιρλανδικά Μέσα Ενημέρωσης.