Μετά τις βουτιές στη θάλασσα, οι βουτιές στις υποχρεώσεις και την καθημερινότητα μπορεί να μας προκαλέσουν παραπάνω στρες και νευρικότητα. Υπάρχει, όμως, φυσική λύση γι' αυτό: η λεβάντα.

Μπορεί να τη γνωρίζετε κυρίως ως διακοσμητικό φυτό στο μπαλκόνι σας, στην πραγματικότητα, όμως, η λεβάντα είναι ευρέως γνωστή για την καταπραϋντική και σταθεροποιητική της δράση στη διάθεσή μας, όπως αναφέρει το clickatlife. Ξέρατε, όμως, ότι μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματική όσο κάποια φάρμακα που ανακουφίζουν το άγχος;

Κί όμως, σύμφωνα με μελέτη του 2010 που έχει δημοσιευτεί στο Phytomedicine βρήκαν ότι το Silexan (μια κάψουλα ελαίου λεβάντας), ήταν το ίδιο αποτελεσματικό με την αγχολυτική ουσία λοραζεπάμη, που ανήκει στις βενζοδιαζεπίνες, μια ομάδα φαρμάκων που χορηγούνται χορηγούνται σε άτομα που βιώνουν έντονο άγχος ή δυσφορία, για ένα πεπερασμένο χρονικό διάστημα.

Πώς θα αξιοποιήσετε, λοιπόν, τη λεβάντα; Εκτός από κάψουλες που θα βρείτε στο εμπόριο, μπορείτε να πάρετε και άνθη λεβάντας και να την καταναλώσετε ως τσάι. Δοκιμάστε να βράσετε νερό και να αφήσετε τη λεβάντα μέσα (σε ποσότητα 1 κ.γ. για ένα φλιτζάνι νερό) για περίπου 5 λεπτά πριν τη σουρώσετε.