Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο κ. Βορίδης ενημέρωσε τον κ. Ανδρέα Κατσανιώτη σχετικά με την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην επικείμενη ενημερωτική εκστρατεία των απόδημων Ελλήνων και ανέφερε ότι η ενημερωτική εκστρατεία αναμένεται να αρχίσει να τρέχει από τα μέσα Οκτωβρίου οπότε εκτιμάται ότι θα έχουν επιστρέψει οι Απόδημοι στον τόπο διαμονής τους από τις θερινές διακοπές τους

Παράλληλα συμφωνήθηκε ο καλύτερος συντονισμός των Υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό του Ειδικού Ληξιαρχείου  και της επικείμενης διασύνδεσής τους με το Μητρώο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το έργο υλοποιείται από το Υπουργείο Εσωτερικών με τη συνδρομή των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εξωτερικών και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή περί τις αρχές Ιανουαρίου του 2022.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργείων στα μείζονα και ιδιαίτερης εθνικής σημασίας αυτά ζητήματα.