Θυμάστε την παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη»;

Σημείωσε απανωτά sold out και συζητήθηκε όσο λίγες.
Η επιτυχία της οφείλεται, φυσικά, στο προσφιλές στο ελληνικό κοινό θέμα, αλλά και στην εργατικότητα και εξυπνάδα της Μιμής Ντενίση.

Φυσικά, το λαμπερό cast συνέβαλε στο να προσέλθει κόσμος στο θέατρο και, δικαίως, αφού είχαμε να κάνουμε με πολύπειρους και καλούς ηθοποιούς, στην πλειοψηφία τους.

Ο Δημήτρης Μακαλιάς ήταν από τους ηθοποιούς που συμμετείχαν στην παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη» από την πρώτη σεζόν που ανέβηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Ο ηθοποιός υποδυόταν τον γιο της Φιλιώς (σ.σ. Μιμή Ντενίση), τον Βασιλάκη, ο οποίος ερωτεύτηκε τη Ζαχαρούλα, την ψυχοκόρη του σπιτιού, την Κατερίνα Γερονικολού.

Το έργο ολοκληρωνόταν με τους ήρωες να φεύγουν από τη Σμύρνη και να αναζητούν μία καλύτερη τύχη στην Ελλάδα.
Η παράσταση παίχτηκε για δύο σεζόν στο θέατρο, όπου ήταν κάθε μέρα sold out και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη.

Η μεγάλη επιτυχία της παράστασης οδήγησε στο… σίκουελ «Από Σμύρνη Σαλονίκη» που ανέβηκε τη σεζόν 2019- 2020 στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Και σε αυτή πρωταγωνιστούσαν ο Δημήτρης Μακαλιάς και η Κατερίνα Γερονικολού, αφού η ιστορία συνέχισε με την εγκατάσταση της Φιλιώς και της Ζαχαρούλας και του Βασιλάκη, που παντρεύτηκαν, στη Θεσσαλονίκη.

Η παράσταση σταμάτησε αναγκαστικά λόγω του κοροναϊού και συνεχίζεται φέτος.
Μόνο που ο Δημήτρης Μακαλιάς θα λείπει από το καστ!

Ο ηθοποιός έχει κλείσει να παίξει στο «Σεσουάρ για δολοφόνους» που θα ανέβει αυτόν τον χειμώνα στο θέατρο Λαμπέτη, μαζί με τη Δανάη Μιχαλάκη, την Τζένη Θεωνά, τον Ζήση Ρούμπο, τον Ιωάννη Απέργη κ.ά.

Εκτός από τον Δημήτρη Μακαλιά στην ίδια παράσταση δεν θα παίζει φέτος ούτε η σύζυγός του, Αντιγόνη Ψυχράμη.

Το υπόλοιπο κάστ παραμένει ως έχει και αναζητούνται οι αντικαταστάτες τους.
Η παράσταση «Από Σμύρνη Σαλονίκη» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.