"Μπλόκο" στους ανεμβολίαστους βάζει η κυβέρνηση, περιορίζοντας τους τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και αναγκάζοντας τους να κάνουν rapid test 48 ώρες πριν από το να μπουν σε ένα λεωφορείο. Από τον κανόνα αυτό δεν εξαιρούνται και τα παιδιά από 12 ετών και άνω που δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο τους.

Αυτό σημαίνει ότι για έναν μαθητή που για να πάει στο φροντιστήριο του ή στην δράση που έχει να κάνει (αθλητισμό, μουσική κτλ) για να χρησιμοποιήσει το λεωφορείο θα πρέπει να έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον τρία rapid τεστ την εβδομάδα.

Ανάλογα με την συχνότητα των μετακινήσεων του. Ένα ποσό δηλαδή που κυμαίνεται μεταξύ των 30 και 40 ευρώ την εβδομάδα το οποίο θα επιβαρύνει την τσέπη των γονιών του.

"Μπούμερανγκ" κάθε μέτρο πίεσης για τα παιδιά

Η εξέλιξη αυτή που επιβεβαιώνεται και μέσα από την διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις στους γονείς που ήδη μιλούν για διαχωρισμό σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μαθητές, πολίτες και εργαζόμενους.

Μη ξεχνάμε ότι ειδικότερα ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 12 ετών και πάνω είναι ένα ευαίσθητο θέμα για τον κάθε γονέα που ακόμα και αν είναι υπέρμαχος του εμβολίου, είναι λογικό να έχει τις αναστολές του για το παιδί του.

Κάθε υποχρεωτικότητα (άμεση ή έμμεση) και κάθε μορφή πίεσης για τον εμβολιασμό των παιδιών είναι πιο πιθανό να οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα και να ισχυροποιήσει το κίνημα των αντιεμβολιαστών στο οποίο με τέτοιες τακτικές θα προστεθούν όχι επιπλέον αρνητές, αλλά οι γονείς με αναστολές.

Οι περιορισμοί ισχύουν μόνο για την περιφέρεια

Θυμίζουμε ότι ειδικότερα στην Πάτρα που αρκετοί μαθητές έχουν ως βασικό τους μέσο μετακίνησης τα λεωφορεία και γενικότερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αρκετές οικογένειες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, με δεδομένο ότι οι ανεμβολίαστοι ανήλικοι είναι πολύ περισσότεροι από τους εμβολιασμένους.

Ήδη το μπλόκο για τους μη εμβολιασμένους άνω των 12 ετών στους κλειστούς χώρους εστίασης έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Και όλα αυτά τη στιγμή που το μέτρο για την απαγόρευση στους ανεμβολίαστους ανηλίκους αφορά μόνο την περιφέρεια και όχι την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, όπου οι μετακινήσεις είναι χωρίς περιορισμούς για όλους, παιδιά και ενηλίκους.