Επιμένουν στην στάση τους τα στελέχη του υπουργείου Υγείας και ειδικότερα τα μέλη της επιτροπής εμβολιασμού για το μέγα εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» ο γενικός γραμματέας της πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ξεκαθάρισε ότι το μέγα εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας θα κλείσει στις 28 Σεπτεμβρίου.

Οι δηλώσεις του Μάριου Θεμιστοκλέους έρχονται να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες που θέλουν να γίνεται μεταφορά των εμβολίων τις τελευταίες ημέρες από το μέγα εμβολιαστικό κέντρο, στα υπόλοιπα κέντρα της περιοχής.

Η δικαιολογία που προβάλλουν τα στελέχη του υπουργείου για αυτή την εξέλιξη, που μέσα από τις δηλώσεις του κ. Θεμιστοκλέους πρέπει να θεωρείται δεδομένη, έχει να κάνει με τον χαμηλό αριθμό των εμβολίων.

«Το μέγα εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας, όπως και άλλα σ’ όλη την Ελλάδα, θα κλείσει στις 28 Σεπτεμβρίου. Δεν μπορούμε να το κρατήσουμε ανοιχτό όταν ο τοπικός πληθυσμός δεν κάνει πια – μαζικά – εμβόλια. Να παραμείνει ανοιχτό σε ποια βάση λογικής;» τονίζει χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο αριθμός των εμβολίων στο μέγα εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας δεν ξεπερνάει σε ημερήσια βάση τα 150 εμβόλια, αριθμός που απέχει σε μεγάλο βαθμό από τα 900 και τα 1000 που γίνονταν εκεί στις αρχές του καλοκαιριού.

Πάντως, τοπικοί φορείς και στελέχη της δημόσιας υγείας που παρακολουθούν από κοντά το όλο θέμα, διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του υπουργείου και αναφέρονται σε τουλάχιστον 300 με 400 εμβόλια που γίνονται στο κτίριο του ΟΛΠΑ από τις αρχές του μήνα και μετά.

Για το θέμα αυτό θυμίζουμε ότι έχει στείλει επιστολή στο υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ζητώντας του να μην κλείσει το κέντρο και μιλώντας για μια απόφαση που δεν έχει καμία λογική.

Τότε είχε διαρρεύσει προς τα έξω ότι το μέγα εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας δεν πρόκειται να κλείσει τελικά. Όμως να που οι δηλώσεις του κ. Θεμιστοκλέους επιβεβαιώνουν το επερχόμενο λουκέτο.