Ο καθηγητής υγιεινής Απόστολος Βανταράκης είναι γνωστός για τις διαφωνίες του σε σχέση με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ζητήματα πανδημίας.

Έχει ταχθεί κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του και στην χωρίς επιδημιολογικά δεδομένα εφαρμογή περιοριστικών μέτρων.

Όμως με δηλώσεις του στην “Πελοπόννησο” είναι ξεκάθαρος στο θέμα των εμβολιασμών και στον ισχυρισμό των ανεμβολίαστων πως…. και οι εμβολιασμένοι κολλάνε: “Το εμβόλιο συμβάλλει σημαντικά στην μείωση της εξάπλωσης της νόσου.

Σαφώς και ο εμβολιασμένος μπορεί να κολλήσει και να μεταδώσει, όμως η πιθανότητα είναι εξαιρετικά μικρή σε σχέση με την αντίστοιχη που αφορά έναν εμβολιασμένο. Θα συνιστούσα στους ανεμβολίαστους να είναι προσεκτικοί”.

Η αφορμή για όλα αυτά δόθηκε εξαιτίας του γεγονότος πως και πλήρως εμβολιασμένοι νοσηλεύονται στην ΜΕΘ. Κάποιοι, όπως η πρόεδρος του Συλλόγου “Αλμα Ζωής” Λιολιώ Κολυπέρα, σε κρίσιμη κατάσταση.

 Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαιας Χαράλαμπος Μπονάνος είναι κατηγορηματικός: "Δεν τους καταλαβαίνω όλους αυτούς. Μέχρι και την περίπτωση της κυρίας Κολυπέρα θέλησαν να εκμεταλλευτούν για να “περάσουν” στον κόσμο πως και εμβολιασμένοι καταλήγουν στην ΜΕΘ. Έχουμε αυτό το δώρο της επιστήμης που λέγεται εμβόλιο και αυτοί αναλώνονται σε ιστορίες συνωμοσίας και παραλογισμού".