Αφού περάσαμε όσες ώρες καταφέραμε στον ήλιο και χαρίσαμε στο δέρμα μας ένα μπρονζέ χρώμα, το τέλος του καλοκαιριού δεν χρειάζεται να μας βρει…ξασπρισμένους.

Υπάρχουν μερικά τρόφιμα που εύκολα μπορούμε να προμηθευτούμε ή έχουμε ήδη στην κουζίνα μας, τα οποία συμβάλλουν στην παράταση του μαυρίσματός μας.

Δες ποια είναι αυτά:

Γλυκοπατάτες
Αγαπημένες και αυτές τις ημέρες είναι στην εποχή τους. Έχουν, δηλαδή, την καλύτερη γεύση, κάτι που τις κάνει να “φλερτάρουν” έντονα με το κυρίως σου.

Ήξερες ότι οι γλυκοπατάτες έχουν τα υψηλότερα επίπεδα καροτενοειδών σε σύγκριση με όλα τα άλλα λαχανικά, το θρεπτικό συστατικό που είναι υπεύθυνο για αυτό το φυσικό αποτέλεσμα μαυρίσματος;

Αν όχι, μόλις το έμαθες και… βρήκες έναν ακόμη λόγο να τις προσθέσεις στη διατροφή σου. Άσε που είναι πεντανόστιμες…

Καρότα
Άλλη μία τροφή με χρώμα πορτοκαλί που δεν πρέπει να λείπει από το πιάτο σου. Μην δυσανασχετείς με τη γεύση τους – αν, φυσικά, δεν ανήκεις σε εκείνες που τα λατρεύουν.

Τα καρότα ήταν ανέκαθεν γνωστό ότι βοηθούν στην αλλαγή του χρώματος του δέρματος.

Η υψηλή περιεκτικότητα τους και η βιταμίνη Α που “κρύβονται” κάτω από το ιδιαίτερο χρώμα τους συνθέτουν ένα εκρηκτικό κράμα, που υπόσχεται να παρατείνει το μαύρισμα σου με τον πιο γευστικό τρόπο.

Μπρόκολο
Ναι, δεν απουσιάζει ούτε από τη λίστα αυτή. Πριν, όμως, πεις το οτιδήποτε, λέω να σου κάνω μία ερώτηση: γνωρίζεις ότι ένα φλιτζάνι μπρόκολο έχει περισσότερο από το διπλάσιο της ποσότητας βιταμίνης C από ένα ολόκληρο λεμόνι; Η βιταμίνη C είναι σημαντική για την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου που βοηθά τον οργανισμό να θεραπεύει γρήγορα τις πληγές.

Έτσι, ο συνδυασμός καροτενοειδών και βιταμίνης C στο μπρόκολο μπορεί να βελτιώσει το χρώμα και τη λειτουργία του δέρματος σου, αλλά και τη διάρκεια του μαυρίσματος σου.

Ντομάτα
Με ένα μαγικό τρόπο, είναι πάντα στη σαλάτα σου. Κατακόκκινη, δροσιστική, άκρως γευστική.

Και πλούσια σε λυκοπένιο. Πρόκειται, σύμφωνα με τους ειδικούς, για ένα παρόμοιο συστατικό με εκείνο που βρίσκεται στα καρότα και το σπανάκι, το οποίο αποθηκεύεται στο λίπος που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα.

Κάπως έτσι, το μαύρισμα σου όχι μόνο έρχεται, αλλά δεν φεύγει κιόλας.

Κολοκύθα
Μαζί με τα καροτενοειδή που ενισχύουν το δέρμα και παρατείνουν το μαύρισμα σου, σε αυτό το λαχανικό, υπάρχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Οι φυτικές ίνες έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην πέψη και στο να χορταίνουμε περισσότερο. Και η εποχή της ξεκινά…

Μάνγκο
Μπορεί το καλοκαίρι να φτάνει στο τέλος του, όμως, εσύ θες κάτι που θα διατηρήσει την “γεύση” του και την υφή του.

Το μάνγκο είναι το εξωτικό φρούτο που ο ουρανίσκος σου χρειάζεται. Απολαυστικό, χορταστικό και για το μαύρισμα σου ιδανικό.