Για ολική υποβάθμιση της συνοικίας τους κάνουν λόγο οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Δημητρίου, στην Πάτρα, που βλέπουν την κατάσταση για την γειτονιά τους κάθε μέρα να χειροτερεύει.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι αποτέλεσμα των τελευταίων μηνών. Έχει ξεκινήσει εδώ και μία τετραετία περίπου. Όμως από τότε η κατάσταση έχει χειροτερέψει σε μεγάλο βαθμό.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν η πλατεία πίσω από τον ιερό ναό της συνοικίας τους έχει μετατραπεί σε στέκι τοξικομανών. Την περασμένη Κυριακή τα παγκάκια που βρίσκονται εκεί ήταν καταλυμένα από τοξικομανείς που ήταν στον… κόσμο τους ή έκαναν χρήση σε δημόσια θέα.

Όμως η υποβάθμιση της περιοχής τους δεν σταματάει στην ύπαρξη τοξικομανών, τους οποίους αρκετές φορές έχουν δει ξαπλωμένους στην είσοδο των πολυκατοικιών και των σπιτιών τους.

Σημαντικό πρόβλημα υπάρχει με τις κλοπές και τις διαρρήξεις στις οποίες επιδίδονται, κυρίως ρομά που "σκαρφαλώνουν" σε μπαλκόνια για να μπουκάρουν στα σπίτια και να πάρουν μπροστά τους ότι βρουν.

Τα περιστατικά αυτά έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα και δεν είναι ένα, ούτε και δύο. Σύμφωνα με τους κατοίκους της συνοικίας του Αγίου Δημητρίου το όλο θέμα της υποβάθμισης της συνοικίας τους έχει να κάνει με το ότι η γειτονιάς τους είναι από πάνω από τη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης και των Προσφυγικών.  

Αρκετοί χρήστες που πηγαίνουν για να πάρουν την δόση τους σε συγκεκριμένα σπίτια των Προσφυγικών  ανεβαίνουν στη συνέχεια προς τον Άγιο Δημήτριο, μια γειτονιά ήσυχη που συνήθως δεν έχει ούτε πολλούς περαστικούς, ούτε διερχόμενα αμάξια.

Όσο για τους ρομά οι καταδρομικές που δέχονται τα σπίτια τους είναι από άτομα που ζουν ή έχουν κάποια σχέση με τα Προσφυγικά, μια συνοικία που έχει μετατραπεί σε "ορμητήριο" για την παραβατικότητα που δείχνει η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, σε πολλές γειτονιές της Πάτρας.  

Όπως και να έχει η κατάσταση αυτή θα πρέπει να σταματήσει, με τους κατοίκους της συνοικίας του Αγίου Δημητρίου να ζητούν από την αστυνομία να αυξήσει τις περιπολίες της στη γειτονιά, και από τους φορείς, να κάνουν κάτι και να παρέμβουν, προτού ξεφύγει και άλλο το πράγμα.