Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η σχολική χρονιά για τους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων της Αχαΐας με τα μέτρα να είναι αυστηρά και να τηρούνται στο ακέραιο.

«Έγιναν όλα όπως έπρεπε να γίνουν» σύμφωνα με όσα τονίζει ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ανδρέας Ζέρβας. «Τα μέτρα τηρήθηκαν στο ακέραιο από τους καθηγητές, αλλά και από τους μαθητές των σχολείων μας και υπήρξε απόλυτη συμμόρφωση από όλους. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί η χρονιά το ίδιο καλά, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα».    

Το σημαντικό που θα πρέπει να αναφέρουμε για την πρώτη μέρα των μαθητών των γυμνασίων και των λυκείων, είναι ότι ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς, έδειξε κατά την είσοδο του το πιστοποιητικό εμβολιασμού του, έχοντας προχωρήσει δηλαδή στις μέρες που μεσολάβησαν στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, στους μαθητές των λυκείων τα πιστοποιητικά ήταν ακόμα περισσότερα με τους έφηβους των 15 – 17 ετών να δείχνουν ότι έχουν προσαρμοστεί με την ιδέα του εμβολιασμού τους.

Για τους ανεμβολίαστους μαθητές πάντως ήταν υποχρεωτική η επίδειξη του self test και δεν υπήρξε περίπτωση παιδιού να περάσει στο σχολείο χωρίς αυτήν. Παράλληλα, τόσο οι μαθητές, όσο και οι καθηγητές, φορούσαν τις μάσκες τους, έτσι όπως απαιτεί το πρωτόκολλο.

Θυμίζουμε ότι από πλευράς καθηγητών το 80% εκτιμάται ότι έχει προχωρήσει στον εμβολιασμό του και η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έχει θωρακιστεί απέναντι στον ιό, γεγονός που θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στη συνέχιση της δια ζώσης εκπαίδευσης.

Συμπερασματικά, σαν πρώτη μέρα, όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς να σημειωθούν παρατράγουδα, με τους μαθητές να επιστρέφουν από τις διακοπές τους και να δείχνουν ορεξάτοι και με διάθεση για τη νέα σχολική χρονιά.