Αδικία για τους φετινούς υποψηφίους των Πανελληνίων που θα δώσουν εκ νέου εξετάσεις του χρόνου, συνιστά το γεγονός ότι θα κληθούν να εξεταστούν στα Λατινικά, μάθημα το οποίο μπήκε στο σχολικό πρόγραμμα ξανά από φέτος, αλλά οι απόφοιτοι υποψήφιοι του 2022 που θα ξαναδώσουν εξετάσουν δεν θα έχουν διδαχθεί...

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε στην κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών να βάλει στη θέση της Κοινωνιολογίας τα Λατινικά από το 2022, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει μέριμνα για τους φετινούς αποφοίτους οι οποίοι επιθυμούν να δώσουν εκ νέου Πανελλήνιες το 2022 και οι οποίοι, με βάση τα ισχύοντα, θα διαγωνιστούν με άνισους όρους.

Οι μαθητές της φετινής Γ’ Λυκείου θα έχουν διδαχθεί Λατινικά για δύο έτη μέχρι τις Πανελλήνιες, ενώ οι απόφοιτοι θα είναι αδίδακτοι. Οι απόφοιτοι που επιθυμούν να δώσουν Πανελλήνιες ξανά το 2022 θα στραφούν στα φροντιστήρια για να διδαχθούν ύλη δύο ετών, τίθεται ωστόσο ζήτημα με όσους δεν έχουν πρόσβαση σε φροντιστήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ως τώρα αλλαγές του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πάντοτε υπήρχε μια μεταβατική χρονιά για τους αποφοίτους οι οποίοι εξετάζονταν με βάση το οικείο σε αυτούς σύστημα.

Τίθεται έτσι θέμα συμμετοχής με ίσους όρους στις εξετάσεις, με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να πλήττει αυτούς για τους οποίους πρέπει να μεριμνά, τα παιδιά. Μαθητές οι οποίο μάλιστα έκαναν τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου διαδικτυακά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και η δεύτερη ευκαιρία για αυτούς είναι ζωτικής σημασίας.