19 άτομα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Πάτρας, ορισμένα εξ αυτών σε αρκετά σοβαρή κατάσταση, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να δίνουν μάχη για να τους κρατήσουν τη ζωή. Ανάμεσα τους και τρία άτομα γνωστά στην πατρινή κοινωνία με πλούσια δράση και προσφορά.

Ένας 55χρονος πατέρας τριών παιδιών, ένας 45χρονος επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης και μια γυναίκα που έχει δώσει μάχη υπέρ της υγείας, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με τον καρκίνο, δίνοντας με τον αγώνα της το παράδειγμα σε δεκάδες ακόμα γυναίκες.

Πρόκειται για τρεις σοβαρές και ιδιαίτερες περιπτώσεις. Οι δύο άνδρες δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, η γυναίκα αντίθετα είναι υπέρ του εμβολίου. Και οι τρεις έχουν διασωληνωθεί, δεν μπορούν να μιλήσουν, όμως με τη μάχη που δίνουν για να κρατηθούν στη ζωή, στέλνουν προς όλους μας το δικό τους μήνυμα.

Μήνυμα ζωής σαν και αυτά με τα οποία έχουν γεμίσει τους τείχους τους στο facebook οι φίλοι και οι γνωστοί τους που γνωρίζουν από πρώτο χέρι την περιπέτεια της υγείας τους.

Μαζί με αυτούς, υπάρχουν, όμως δυστυχώς και άνθρωποι που δεν τα καταφέρνουν και χάνονται. Αφήνουν την τελευταία τους πνοή από τον κορωνοϊό.

Μετά τις περιπτώσεις των δύο νέων ανθρώπων, της 40χρονης γυναίκας και του 48χρονου άνδρα, που έφυγαν από τη ζωή, ήρθαν για να προστεθούν μία 78χρονη γυναίκα από το Αίγιο που έδωσε τη δική της μάχη από το σπίτι της με τον ιό, χωρίς να τα καταφέρει.

Δεν είναι η μόνη που έφυγε από τη ζωή τις τελευταίες ημέρες από αυτόν τον ύπουλο ιό. Και μια ακόμα ηλικιωμένη «έφυγε» από τον κορωνοϊό, η μητέρα του 55χρονου πατέρα των τριών παιδιών που δίνει μάχη για την ζωή του, χωρίς να γνωρίζει ότι η μάνα του δεν είναι πια κοντά του. 

Δραματικές καταστάσεις. Καταστάσεις που ζουν από κοντά οι γιατροί και οι νοσηλευτές των νοσοκομείων της Πάτρας. Την ίδια στιγμή που γνωρίζεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που χάνονται από τον κορωνοϊό βλέπει κανείς και τις αναρτήσεις των αντιεμβολιαστών που συνεχίζουν να λένε τα δικά τους, πότε για την προέλευση του ιού, πότε για το εμβόλιο, βλέποντας μπροστά τους την… παγκόσμια τάξη των πραγμάτων, τα «ζόμπι», τις «ουρές» και όλα αυτά τα fake news που συνεχίζουν να διαδίδουν.