Πρόσκαιρη έξαρση της ζέστης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Την περασμένη εβδομάδα, σε ανάρτησή του στο Facebook, είχε τονίσει πως «κρατάμε μερικά φθινοπωρινά ρούχα για τα βράδια και τα πρωινά, αλλά δεν κατεβάζουμε τα χειμωνιάτικα, τουλάχιστον μέχρι και τις 19 με 20 του Σεπτέμβρη, καθώς η θερμοκρασία θα ξαναπαρουσιάσει κάποια άνοδο».

Σε νέα του δημοσίευση στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή, αναφέρει πως «προς το καλοκαίρι εξακολουθεί να κοιτάζει ο καιρός με πρόσκαιρη έξαρση μάλιστα, της ζέστης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 18-19 του Σεπτέμβρη, όπου η θερμοκρασία στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τοπικά και τους 33 βαθμούς Κελσίου».

Έρχεται... καλοκαιράκι το Σαββατοκύριακο

Θυμίζουμε πως βελτίωση θα παρουσιάσει, σταδιακά, ο καιρός από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, και μάλιστα το επόμενο Σαββατοκύριακο θα θυμίζει... καλοκαίρι, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.

Ειδικότερα, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα από την Τετάρτη και στην Αθήνα το θερμόμετρο θα δείξει 32 βαθμούς Κελσίου, με ασθενείς ανέμους έως 2 μποφόρ.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, πάντα στην Αθήνα, η θερμοκρασία θα παραμείνει στους 31-32 βαθμούς, αλλά το Σάββατο, σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo, θα φτάσει ακόμα και τους 36 βαθμούς Κελσίου, με ηλιοφάνεια.

Ανάλογη εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σταδιακά, τους ανέμους να πνέουν έως 2 μποφόρ και το θερμόμετρο να δείχνει 33 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο.

Στη Λάρισα, δε, ο καιρός θα θυμίζει καλοκαίρι όλη την εβδομάδα, με το θερμόμετρο να δείχνει 37 βαθμούς Κελσίου τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο.