Όλο το προηγούμενο διάστημα ξεγυμνώθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας. Χιλιάδες υγειονομικοί στις δημόσιες δομές υγείας εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες. Τα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία μίας νόσου, κλινικές έκλειναν η μια μετά την άλλη, χειρουργεία αναβλήθηκαν, οι ΜΕΘ γέμισαν και τώρα με το 4ο κύμα να προελαύνει η κατάσταση είναι πάλι ασφυκτική, ενώ σε αυτήν έρχονται να προστεθούν και οι αναστολές των υγειονομικών που διαμορφώνουν ακόμα πιο επικίνδυνες συνθήκες στα Νοσοκομεία της Πάτρας και στις δημόσιες δομές υγείας.

Το σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο, γιατροί από την Πάτρα, καλύπτουν τις ελλείψεις άλλων νοσοκομείων, οι ΜΕΘ έχουν πληρότητα 100% και ασθενείς μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία εκτός νομού με κίνδυνο της ζωής τους, κλινικές συγχωνεύονται, τεράστιες αναμονές για εξετάσεις και ραντεβού που οδηγούν τους ασθενείς να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Είναι διαχρονικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων για την υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Όλη αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που βάζει την υγεία του λαού στο ζύγι «κόστους-οφέλους», που διαλύει τις δημόσιες δομές, θυσιάζει το δικαίωμα των οικογενειών μας στη δημόσια δωρεάν υγεία, δίνοντας ταυτόχρονα ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες της υγείας και βάζει από το παράθυρο τους ιδιώτες στα νοσοκομεία. Αυτή η πολιτική στερεί από εμάς και τις οικογένειές μας διαχρονικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στερεί την πρόληψη, ακόμα και τις εξετάσεις ρουτίνας, οδηγώντας τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες στον ιδιωτικό τομέα, ακόμα και για απλές εξετάσεις. Αυτή η ίδια πολιτική μετατρέπει το εμβόλιο από όπλο σε μέσω εκβιασμού και απολύσεων.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7:00μμ.