Χωρίς ιδιαίτερες αναφορές για την Αχαΐα και την Ηλεία ολοκλήρωσε την ομιλία του στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μόνο που είπε για το βασικό θέμα που καίει την περιοχή και αυτό δεν είναι άλλο από την Πατρών - Πύργου ήταν ότι περιμένουν θετικά νέα από τις Βρυξέλλες, χωρίς να επεκταθεί περισσότερο.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Για το δρόμο Πάτρα-Πύργος έχουμε κάνει προσπάθειες να ξεμπλοκάρουμε το έργο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε θετικά νέα».

Δεν απάντησε σε τίποτα άλλο πάνω στο ζήτημα της Πατρών - Πύργου στην οποία ακόμα δεν έχουν καν προχωρήσει οι διαδικασίες για την βελτίωση της εθνικής καρμανιόλας και την διευκόλυνση των οδηγών προκειμένου να μην χυθεί άλλο αίμα σε αυτόν τον δρόμο.

Αναφερόμαστε στο σχέδιο με τις κορίνες και τις παρεμβάσεις που είναι να γίνουν ως μία προσωρινή λύση μέχρι το έργο για τον νέο αυτοκινητόδρομο να ξεκινήσει. Θυμίζουμε ότι το έργο αυτό είχε αρχίσει επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που με την επιλογή που είχε κάνει η τότε κυβέρνηση να καρατομήσει τον αυτοκινητόδρομο σε οχτώ εργολαβίες, δεν θα γινόταν ποτέ.

Αυτή ήταν τουλάχιστον η διαπίστωση της ηγεσίας του νυν υπουργείου Υποδομών και διέλυσε την σύμβαση για να προχωρήσει σε νέα, καταθέτοντας τον φάκελο στην αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Από τότε περιμένουμε το πράσινο φως και τα νέα που είναι θετικά, αλλά δεν… έρχονται. Πάντως ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για το σχέδιο της κυβέρνησης για το νομό Ηλείας που επλήγη από τις πυρκαγιές σε σχετική ερώτηση που υπεβλήθη.

«Η Ηλεία έχει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα. Η αρχαία Ολυμπία θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την έννοια ολιστικής ανάπτυξης όπως την οραματιζόμαστε για τη Β. Εύβοια» ανέφερε. Οπότε περιμένουμε και σε αυτό. Απλά μην μείνουμε μόνο με τα πλεονεκτήματα…