Μπορεί ένα σημαντικό ποσοστό των υγειονομικών που εργάζονται στα νοσοκομεία και στις δομές υγείας της Πάτρας να επέμεναν μέχρι τέλους και μην έκαναν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όμως από την άλλη υπήρχε και ένα εξίσου σημαντικό ποσοστό που άλλαξε γνώμη.

Οι περισσότεροι από τους υγειονομικούς αυτούς προέρχονται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από το 50% των υγειονομικών που από τις αρχές του φετινού καλοκαιριού ήταν ανεμβολίαστοι και έβλεπαν το εμβόλιο με αρνητικό μάτι, εντέλει εμβολιάστηκαν.

Έτσι από το 400 και πλέον εργαζόμενους που ήταν χωρίς να έχουν κάνει το εμβόλιο, ανεμβολίαστοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Ρίου έμειναν λιγότερα από 200 άτομα, κοντά στα 180.

Το ίδιο έγινε και σε μικρότερο ποσοστό και στο νοσοκομείο του Καραμανδανείου, αλλά και στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα. Όμως ακόμα και έτσι ο αριθμός των υγειονομικών που βγήκαν σε αναστολή εργασίας εξαιτίας της υποχρεωτικότητας του εμβολίου δεν ήταν και μικρός για την Αχαΐα.

Το θέμα είναι η άμεση αναπλήρωση των κενών τους και η εξίσου γρήγορη προσαρμογή τους στην νέα κατάσταση, καθώς ειδικότερα στα νοσοκομεία έχουν μεγάλη ανάγκη από έμψυχο δυναμικό.