Υλικά

½ πακέτο λαζάνια
1 φλιτζάνι λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε ροδέλες
1 φλιτζάνι πεκορίνο τριμμένο
1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
1 φλιτζάνι γκούντα τριμμένο
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 ½ φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
2 αυγά

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και προσθέτουμε τις ροδέλες από τα λουκάνικα. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα, ώστε να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα 2/3 από το τυρί και ανακατεύουμε ελαφρά. Σε ένα μικρό πυρέξ ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αλείφουμε να πάει παντού. Στρώνουμε μια στρώση λαζάνια και από πάνω βάζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας από το μίγμα των αυγών με το γάλα, το τυρί και τα λουκάνικα και απλώνουμε να πάει παντού. Προσθέτουμε ξανά μια στρώση λαζάνια και από πάνω 3-4 κουταλιές από το μίγμα αυγού, γάλακτος, τυριού, λουκάνικου και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Στο τέλος βάζουμε μία στρώση λαζάνια την οποία βρέχουμε με λίγο γάλα και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του φαγητού μας με το τυρί που κρατήσαμε. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Πηγή: neadiatrofis.gr