Συστατικά

2 μεγάλα αβγά
1 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 φλιτζάνια τριμμένο κολοκυθάκι
3/4 του φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
2 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. του γλυκού baking powder
2 κουτ. του γλυκού κανέλα
1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 κουτ. του γλυκού ginger
1 φλιτζάνι ξηροί καρποί

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς δυνατά τα αβγά. Προσθέτεις τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Όσο ανακατεύεις, προσθέτεις σταδιακά το τριμμένο κολοκυθάκι και το λιωμένο βούτυρο. Ενοποιείς μέχρι το μείγμα σου να αποκτήσει ομογενοποιημένη υφή.
Σε ένα δεύτερο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το ginger και το αλάτι.
Ενώνεις τα δύο μείγματα σε ένα μπολ και ανακατεύεις μέχρι το τελικό σου μείγμα να “δέσει”.
Βουτυρώνεις ελαφρά μερικές φόρμες για μάφιν και με ένα κουτάλι τις γεμίζεις με το μείγμα σου.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.
Αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρεις.

Πηγή: tlife.gr