Ο Σταμάτης Κραουνάκης, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην κάμερα του MEGA Καλημέρα και τον Κώστα Τσουρό, μίλησε για τα επόμενα σχέδιά του, τον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και την κόντρα του με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Μιλώντας και διαφωνίες και συγκρούσεις στο χώρο ο Σταμάτης Κραουνάκης αποκάλυψε μια παλιότερη κόντρα με την Μαρινέλλα που είχε διασκευάσει χωρίς την άδειά του τη Μαλάμω.

«Μια φορά είχα μια σύγκρουση με τη Μαρινέλλα, αλλά κράτησε λίγο. Δεν θέλω να το θυμάμαι, γιατί την αγαπώ. Της είχα στείλει εξώδικο, όπως και στην Πρωτοψάλτη. Εύχομαι στην Άλκηστη να ξαναβρεί τη σχέση της με την κοινωνία, την έχει χάσει. Υπάρχει μια φράση της Νικολακοπούλου από ένα άλλο τραγούδι μας που απαντάει “είπα θα πάω τη φωτιά περιφορά”. Ήταν μια κακή στιγμή και έχουμε μετανιώσει όλοι», είπε ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης συμπλήρωσε: «Δεν μιλάμε από τότε. Δεν ήμουν εγώ αυτός που έκανε την στραβή, δεν προσπάθησα να μιλήσουμε. Την ώρα που έδωσα την εντολή για το εξώδικο, εκείνη την ώρα σκότωνα 30 χρόνια από τη ζωή μου. Δεν μου λείπει η παρέα της, έχω άλλη παρέα».

Ο Σταμάτης Κραουνάκης μίλησε ακόμα για τους δικούς τους αγίους. «Ήταν ένα καλοκαίρι που μου έφερε πάρα πολλά δώρα. Το πρώτο δώρο ήταν οι ‘Ιχνευταί’, το έργο του Σοφοκλή και η χαρά που είχα από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό να με φωνάξει να παίξω το γέρο Σειληνό στην παράσταση. Με πήγε πολύ ψηλά αυτό που μου συνέβη, είδα κάτι από τον Θεό μου».

Στην ερώτηση του Κώστα Τσουρού αν είναι άθεος εκείνος απάντησε κατηγορηματικά. «Δεν είμαι άθεος, έχω αγγέλους, αγίους που κουβαλάω στο κέντρο μου. Είμαι σε καθημερινό πανηγύρι μαζί τους. Τα νιώθω τα ξωτικά αυτά».

«Τις μέρες που βιώσαμε το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, όλοι μας ξαναθυμηθήκαμε ποιοι είμαστε σε σχέση με αυτό το πρόσωπο. Πότε ακούσαμε τα τραγούδια του, τις μας ένωσε με αυτό» είπε ο συνθέτης φανερά συγκινημένος και συνέχισε: «Ένας άνθρωπος βαθύτατα πολιτικός και τεράστιος δημιουργός, παγκόσμιος. Δεν μπορεί ένας καλλιτέχνης να μην ανήκει στην Αριστερά. Το κόμματα είναι πια ντεμοντέ. Δεν έχω δει πολλούς δεξιούς καλλιτέχνες της προκοπή», πρόσθεσε επίσης ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης ανέφερε στη συνέχεια: «Ο έρωτας με εμπνέει σταθερά, δεν είναι τα σεξουαλικά πια, είναι ότι αρέσεις, αυτό μπορεί να σε κρατήσει πολύ χάι. Εγώ είμαι καλυμμένος, έχω πάρει πολύ συναίσθημα», ενώ απάντησε ότι όταν πέφτει στα πατώματα για έναν έρωτα το κάνει μέσα από τη μουσική του.