Φροντίζομεν την εδαφικήν μας ακεραιότητα και προστατεύομεν τα σύνορά μας ασφαλώς;; Η εδαφική μας κυριαρχία με τα μνημόνια είναι στα χέρια άλλων. Πως τα κατάφεραν έτσι οι πολιτικοί μας;; Συμβάσεις για δάνεια υπεγράψαμεν και μάλιστα με επαχθείς και μακροχρόνιους όρους όχι αποξένωση της Εθνικής μας κυριαρχίας. Σχετικώς με τα όρια χερσαία, θαλάσσια και εναέρια τα προστατεύομεν όσον πρέπει;

Τα χερσαία προσβάλλονται συνεχώς από διαφόρους οι οποίοι βοηθούν τους οικονομικούς μετανάστες να εισέλθουν από κάποια περάσματα που τα γνωρίζουν καλώς. Πρίν από εικοσαετίαν εδόθη στην δημοσιότητα ότι αλγερινός βαρκάρης στον ΄Εβρον περνούσε μετανάστες στην Ελλάδα! Πως βρέθηκε εκεί; Είχε άδειαν; Και αν είχε άδεια αλιείας, δεν είχε το δικαίωμα να παρανομεί.

Συχνά ακούμεν από τις Τηλεοράσεις ότι συνελήφθη αυτοκίνητον «ΒΑΝ» γεμάτον μετανάστες που ο οδηγός τους μετέφερε κάπου στα ενδότερα. Οι περιπτώσεις του είδους είναι άφθονες από διακινητές Έλληνες και ξένους. Από που τους παραλαμβάνουν και που τους μεταφέρουν;; Πριν χρόνια είχαμεν τον αφόρητον συνωστισμόν στο Τελωνείον Ειδομένης ξένων οι οποίοι ήθελαν να περάσουν τα σύνορα και να κατευθυνθούν στην Ευρώπην. Δεν τους το επιτρέψαμεν αλλά τους είπαμεν θα μείνετε όλοι στην Ελλάδα. Ποιός μας έδωσε αυτήν την εντολήν να μη τους επιτρέψομεν να πάνε όπου θέλουν; Οικονομικές δυνατότητες για να τους βοηθήσομεν δεν έχομεν. Σε κάποια στιγμή μερικές χιλιάδες από αυτούς στράφηκαν προς τα Σκόπια για να περάσουν προς Ευρώπην. Συνάντησαν σθεναράν αντίδραση. Ακόμα και σκοπιανοί στρατιώτες ήταν μέσα από τα σύνορα προς αποτροπήν διελεύσεως.Το μικρόν κρατίδιον δεν είχε δύναμη τόσης αντιδράσεως αλλά του είπαν, εμπόδισέ τους με κάθε τρόπον και εμείς θα σε βάλομεν στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκήν Ένωση. Ανεξαρτήτως πάντων αυτών υπεστήριξε τα σύνορά του γενναίως.

Εμείς υποστηρίζομεν τόσον γενναίως χερσαία και θαλάσσια, προ πάντων θαλάσσια σύνορα; Γιατί στον Έβρον υπάρχει ισχυρή άμυνα αλλά είναι άγνωστον πως παραβιάζεται. Τα θαλάσσια σύνορά μας είναι «ελεύθερα». Τα τουρκικά πολεμικά συνεχώς εισέρχονται στο Αιγαίον. Οι δουλέμποροι δεν παύουν να μεταφέρουν μετανάστες. Πως τα καταφέρνουν και δεν φοβούνται τόσα Ελληνικά περιπολικά αλλά και περιπολικά της FRONTEX; Από που αντλούν τόσον θράσος και δουλεύουν συνεχώς;;

Εσχάτως παρετηρήθη και παραβίαση των θαλασσίων συνόρων από τουρκικά αλιευτικά. Πριν από χρόνια είχαμεν, χωρίς να έχει σταματήσει, τον πόλεμον της τσιπούρας. Ψαράδικα τουρκικά εισέρχονται στα χωρικά μας ύδατα και ψαρεύουν σε βάρος των Ελλήνων αλιέων. Εκτός αυτού πριν δυό χρόνια 35 μηχανότρατες τουρκικές ψάρευαν στην Μεσόγειον και στην επιστροφήν εισήλθαν στα χωρικά μας ύδατα ανοικτά της Άνδρου με το ψευδές επιχείρημα ότι έχει θαλασσοταραχή και δεν μπορούν να συνεχίσουν! Στην Μεσόγειον δεν συνήντησαν θαλασσοταραχήν; Ο σκοπός τους ήταν να ψαρεύουν με τις μηχανότρατες και να καταστρέφουν τον θαλάσσιον γόνον. Παραβιάσεις είχαμεν και στην Λήμνον όπου τα τουρκικά ψαροκάϊκα εισέρχονται στα χωρικά ύδατα καθώς και σε νησιά των Δωδεκανήσων! Υπεραλιεύσεις σε βάρος των δικών μας αλιέων! Τα εναέρια σύνορα είναι ανύπαρκτα αφού καθημερινώς τουρκικά πολεμικά εισέρχονται πολλάκις της ημέρας. Τα αποκρούομεν γενναίως αλλά αυτό δεν είναι λύση. Να τους απαγορεύσομεν να τα παραβιάζουν. Οι παραβιάσεις εκτός των τεραστίων εξόδων, μας καθιστούν και εκγυμναστές των τούρκων αεροπόρων!!

Μπορούμεν να αντιδράσομεν πιο δραστικώς στις παραβιάσεις των συνόρων;