Για τη συμμετοχή της στη νέα σειρά του MEGA Κομάντα και Δράκοι, την επιστροφή της στην τηλεόραση και τη ζωή μετά τον κοροναϊό, μίλησε η Ελένη Φιλίνη σε μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης που παραχώρησε στο Τύπος TV.

Βρίσκεστε σε μία εξαιρετικά δημιουργική φάση, πώς αισθάνεστε για την τηλεοπτική σας επιστροφή;
Μετά από ενάμιση χρόνο γεμάτο μαυρίλα, με όσα ζήσαμε και ζούμε με τον κοροναϊό, που όλοι εμείς οι ηθοποιοί δεν είχαμε δουλειά, επέστρεψα. Είμαι χαρούμενη για όσα ετοιμάζω.

Πώς ζήσατε όλο το προηγούμενο διάστημα;
Υπήρχαν κλάδοι που δεν σταμάτησαν να δουλεύουν, εμείς δυστυχώς δεν ανήκαμε σε αυτή την κατηγορία. Η εστίαση και ο πολιτισμός μάτωσαν, ζήσαμε δύσκολες στιγμές.

Πώς βλέπετε πλέον την κατάσταση;
Τα πράγματα είναι ακόμη δύσκολα. Έχουμε μπει σε μία διαδικασία διχασμού και δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να φέρνεις διχασμό σε ανθρώπους με τα ίδια προβλήματα. Δεν υπάρχει κάποιος που να μη θέλει να είναι υγιής.

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να σέβεσαι όλες τις απόψεις και να τις αναλύεις, θέλω να κρατήσουμε όμως το ευχάριστο της υπόθεσης, που για μένα είναι ότι κάνω ωραία και δημιουργικά πράγματα.

Αυτή η σεζόν, λοιπόν, θα σας Βρει στο ΜΕGΑ στη σειρά «Κομάντα και Δράκοι» του Θοδωρή Παπαδουλάκη.
Είναι μία πρωτότυπη και σημαντική δουλειά, με την υπογραφή ενός υπέροχου ανθρώπου όπως ο Θοδωρής. Από την πρώτη ημέρα που πήγα στα Χανιά για τα γυρίσματα αισθάνθηκα ότι βρίσκομαι σε ξένη παραγωγή.

Επειδή έχω δουλέψει στο εξωτερικό, μπορώ να συγκρίνω. Νιώθω ότι δεν γυρίζουμε σειρά για τηλεόραση, αλλά ταινία για τη μεγάλη οθόνη. Το πρωτότυπο σενάριο, το ότι έχουμε για πρωταγωνιστές παιδιά, η σκηνοθεσία, οι ταλαντούχοι συνάδελφοι, η μουσική, η σκηνογραφία συντελούν σε μία δουλειά αψεγάδιαστη.

Μία σειρά υψηλών προδιαγραφών κρύβει δυσκολίες;
Πολλές, τα γυρίσματα είναι πολύ απαιτητικά. Όταν μιλάμε για παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, καταλαβαίνετε ότι και οι απαιτήσεις είναι μεγάλες.

Ποια ηρωίδα θα υποδυθείτε;
Η Μαριάννα Καλογρίδη είναι μία σιδηρά κυρία, κόρη του πάμπλουτου Μανούσου Καζάκη. Γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα. Δυναμική, δραστήρια, ματαιόδοξη και εγωκεντρική.

Μία ιστορία από το παρελθόν της θα επιστρέψει δυναμικά και θα φέρει μεγάλες ανατροπές. Από σκληροπυρηνική γυναίκα που μοιάζει αλώβητη και άτρωτη αλλάζει, αλλάζει φιλοσοφία ζωής. Σαν ρόλος είναι από τους πιο απαιτητικούς της πορείας μου. Εμφανίζομαι από το τρίτο επεισόδιο.

Σας αγχώνει το αν θα αγκαλιαστεί από το κοινό;
Θεωρώ ότι έχει συναίσθημα, στοιχεία κωμωδίας, μυστήριο, είναι μία σειρά που εμπεριέχει τα πάντα! Πιστεύω ότι θα κάνει τη διαφορά.

Θα δούμε-πάρα πολλές σειρές το επόμενο διάστημα… Ποια είναι η γνώμη σας;
Είναι ευχάριστο για εμάς τους ηθοποιούς που εδώ και ενάμιση χρόνο ήμασταν σε αδράνεια, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και ας είναι ένας χειμώνας δύσκολος αυτός που θα έρθει. Ο κόσμος όμως έχει ανάγκη να δει ωραίες δουλειές στη μικρή οθόνη και να περνά καλά από τον καναπέ του σπιτιού του.

Τι βλέπετε εσείς στην ΤV;
Λόγω δουλειάς κάνω 100 πράγματα, δεν έβλεπα πολλή τηλεόραση μέχρι και τον εγκλεισμό μας λόγω κορονaϊoύ.

Υπήρξαν προτάσεις που αρνηθήκατε και μετά το μετανιώσατε;
Δεν το έχω πει ποτέ, πάντα οι επιλογές μου είναι μετρημένες και έπειτα από σκέψη.

Ποια ήταν τα κριτήρια σας;
Όταν έβλεπα κάτι που δεν μου πήγαινε, έλεγα αμέσως όχι!

Πάντα πορευόσασταν με plan b αν κάτι πήγαινε στραβά;
Έδωσα αγώνα με την οικογένειά μου, οπότε στα 15 μου πήρα πτυχία γραμματέως και πήρα δίπλωμα αγγλικών, έμαθα ιταλικά. Δεν κολλάω, πάντα ήξερα ότι μπορώ να κάνω και κάτι άλλο!