Συστατικά

1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
1/2 κουτ. του γλυκού ξηρή μαγιά
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι χοντρό
1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. της σούπας καλαμποκάλευρο κίτρινο
1/3 του φλιτζανιού τυρί κρέμα, χαμηλό σε λιπαρά
1 κουτ. της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
4 φέτες κρεμμύδι σε ροδέλες
85 γρ. κρύο καπνιστό σολομό, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο
Σπρέι μαγειρικής

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, ανακατεύεις 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και μαγιά στο μίξερ και το αφήνεις να σταθεί 5 λεπτά. Προσθέτεις το λάδι και το αλάτι στο μείγμα της μαγιάς. Πασπαλίζεις με αλεύρι πάνω από τη μαγιά και ανακατεύεις για ακόμα 2 λεπτά.
Ψεκάζεις τη ζύμη με σπρέι μαγειρικής και την μεταφέρεις σε ένα μεγάλο μπολ. Το καλύπτεις με μια πλαστική μεμβράνη και την τοποθετείς στο ψυγείο για 24 ώρες.
Την άλλη μέρα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Βγάζεις τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα. Ανοίγεις τη ζύμη σε έναν κύκλο πασπαλίζοντας με καλαμποκάλευρο.
Ψήνεις τη ζύμη για 5 λεπτά, τη βγάζεις από το φούρνο και απλώνεις από πάνω ομοιόμορφα το τυρί. Πάνω από το τυρί, ρίχνεις την κάπαρη και το κρεμμύδι και ψήνεις για επιπλέον 5 λεπτά.
Προσθέτεις το σολομό και πασπαλίζεις με άνηθο. Ψήνεις για 5 λεπτά ακόμη.
Αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβεις σε κομμάτια.

Πηγή: tlife.gr