Συστατικά

1 φλιτζάνι κριθαράκι
750 γρ. γαρίδες, πολύ καλά καθαρισμένες
2 κουτ. της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
4 κουτ. της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ. του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, βράζεις το κριθαράκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Το σουρώνεις και το μεταφέρεις σε ένα μπολ.
Προσθέτεις τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλάτι και ανακατεύεις. Το σκεπάζεις να διατηρηθεί ζεστό.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνεις δύο κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά. Πασπαλίζεις τις γαρίδες με το υπόλοιπο αλάτι και τις σοτάρεις στο τηγάνι για τρία λεπτά την κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία.
Αφαιρείς τις γαρίδες από το τηγάνι, προσθέτεις το υπόλοιπο λάδι και σοτάρεις το σκόρδο για ένα λεπτό.
Ρίχνεις ξανά τις γαρίδες στο τηγάνι, προσθέτεις το χυμό λεμονιού και το πιπέρι και σοτάρεις για ένα ακόμη λεπτό.
Ρίχνεις στο τηγάνι και το κριθαράκι με το μαϊντανό, ανακατεύεις καλά και μοιράζεις σε πιάτα.

Πηγή: tlife.gr