Στην κάμερα της εκπομπής Πάμε Δανάη! μίλησε ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Κόκλας, μιλώντας μεταξύ άλλων για την επιστροφή του στο Εθνικό Θέατρο αλλά και τις καταγγελίες που τάραξαν συθέμελα τον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο ηθοποιός μίλησε για την επιστροφή του στο Εθνικό Θέατρο, όπου και σπούδασε.

«Είναι όμορφα, είναι σαν να γυρνάς πίσω στα φοιτητικά χρόνια. Το Εθνικό το θεωρώ σαν το σπίτι μου».

«Δουλεύω και εκτός του Εθνικού Θεάτρου, έχω υποχρεώσεις, γυρίσματα… Η δουλειά μου δεν μου επιτρέπει να πηγαίνω πολύ πιο πριν από την παράσταση. Έφυγα μια μέρα αργότερα, έπιασε φωτιά στο Αίγιο, δεν μπορέσαμε να φτάσουμε στη Δωδώνη για να παίξουμε, ακυρώθηκε η παράσταση και έπεσε πρόστιμο. Ήταν υποχρέωση του Εθνικού Θεάτρου να επιβάλει ποινές λόγω της ακύρωσης και το δεχτήκαμε αδιαμαρτύρητα».

Ο ηθοποιός μίλησε και για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο.

«Έχω κάνει 35 σίριαλ και έχω περάσει και δύσκολα. Η γενιά μου έφαγε πολύ bullying. Η γενιά μου πέρασε από περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας, και το χειρότερο είναι να βλέπεις το λάθος και να μην μπορείς να κάνεις κάτι. Κάποιος μπορούσε επειδή θεωρούσε ότι είναι αστείο να σε κακοποιεί επάνω στην σκηνή ή να φτύνει μπροστά στο πρόσωπό σου.

Όταν δεν μου άρεσε κάτι σηκωνόμουν και έφευγα, αλλά είναι επίσης βία όταν βλέπεις να συμβαίνει σε κάποιους που δεν μπορούν να φύγουν».

Ο Κώστας Κόκλας περνάει πολύ χρόνο με τον γιο του. Κάνουν ποδήλατο και περπατάνε μαζί. Εκείνο που του έχει μείνει χαραγμένο είναι η φράση που του είπε ο γιος του:

«Μπαμπά, φίλος είναι εκείνος που κάνει καλά πράγματα για σένα».

«Μέχρι να σου τύχει κάτι άσχημο στην υγεία σου δεν θέλεις να ξέρεις καν, αλλά εμένα πλέον έχει αλλάξει η στάση ζωής μου, προσέχω τον εαυτό μου», είπε σχετικά με το θέμα υγείας που τον ταλαιπώρησε.