Σε «πυρετό» προετοιμασιών βρίσκονται τα συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας κα πρασίνου του δήμου της Πάτρας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων των δύο υπηρεσιών έχουν αφιερωθεί τις τελευταίες ημέρες στο να καθαρίζουν τους προαύλιους χώρους των σχολικών συγκροτημάτων, αλλά και τους δρόμους γύρω από τα σχολεία.

Στόχος του δήμου είναι όλα να βρίσκονται στην εντέλεια όταν τα παιδιά ξεκινήσουν τα μαθήματα τους και βρεθούν στα σχολεία τους ξανά, μετά τον Αγιασμό και το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού.

Οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δήμου προχωρούν έτσι στον καθάρισμα χόρτων, πρασίνου, στο κλάδεμα δέντρων, αλλά και σε απολυμάνσεις των προαυλίων και των γύρω δρόμων.

Η κατάσταση στα περισσότερα από αυτά τα σχολικά συγκροτήματα δεν είναι και τόσο καλή, παρόλο που τον περασμένο Ιούνιο, πριν από την λήξη της σχολικής χρονιάς οι υπηρεσίες του δήμου, είχαν προχωρήσει και τότε στην φροντίδα αυτών των χώρων.

Όμως κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, χωρίς να υπάρχουν σχολικοί φύλακες σε αυτά, είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο να μπαίνουν στα προαύλια αρκετοί εξωσχολικοί, σκαρφαλώνοντας από πόρτες και κιγκλιδώματα.

Πλέον τα συνεργεία του δήμου δίνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν την έναρξη της σχολικής χρονιάς αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το προσωπικό είναι ελάχιστο ειδικά αυτή την περίοδο που έληξαν οι συμβάσεις των εργαζόμενων στα κοινωφελή.

Τη στιγμή μάλιστα που τα σχολεία στην Πάτρα σε όλη την επικράτεια του δήμου είναι 257, με το καθένα από αυτά να έχει το δικό του κτίριο και ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά να έχουν τον δικό τους περιβάλλοντα χώρο. Πάντως, σύμφωνα με τους αρμοδίους, παρά τις δυσκολίες, οι εργασίες συνεχίζονται και όλα δείχνουν την Δευτέρα με τον Αγιασμό, τα πάντα θα είναι έτοιμα.