Μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε η γνωστή τηλεοπτική παρουσιάστρια Σταματίνα Τσιμτσιλή και μεταξύ άλλων αποκάλυψε αν έχει δεχθεί σωματική ή λεκτική βία στον εργασιακό της χώρο.

Συγκεκριμένα η Σταματίνα Τσιμτσιλή μιλώντας στο περιοδικό Hello!, παραδέχθηκε «το επάγγελμά μας έχει πολύ γρήγορους ρυθμούς και ένας εκρηκτικός από την φύση του άνθρωπος μπορεί να πει μια κουβέντα παραπάνω».

Έχεις δεχθεί λεκτική ή σωματική βία;
«Λεκτική βία με την έννοια να με προσβάλει κάποιος με βάναυσο και χυδαίο τρόπο, όχι, αλλά έχω ακούσει διάφορα «γαλλικά» και χαρακτηρισμούς πάνω στην ένταση της δουλειάς, για τους οποίους δεν έχω κρατήσει κακία.

Το επάγγελμά μας έχει πολύ γρήγορους ρυθμούς και ένας εκρηκτικός από την φύση του άνθρωπος μπορεί να πει μια κουβέντα παραπάνω.

Αν όμως ξέρεις ότι δεν το κάνει για να σε υποτιμήσει ή να σε μειώσει, τότε το προσπερνάς -εγώ τουλάχιστον το έχω κάνει στο παρελθόν. Δεν μπορώ να πω όμως ότι υπήρξε κάποιος που με στόχευσε και με παρενοχλούσε λεκτικά διαρκώς.

Σεξουαλική παρενόχληση επίσης δεν δέχθηκα ποτέ. Μου έχει τύχει ωστόσο κάποιοι άνθρωποι να υπονοήσουν ότι μπορούν να με βοηθήσουν με μη συμβατικούς τρόπους αλλά ποτέ δεν ανταποκρίθηκα.

Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι επέμειναν ή με στρίμωξαν σε κάποιο γραφείο για να επιχειρήσουν κάτι ενάντια στη θέλησή μου. Ήταν σαν να πέταξαν ένα δόλωμα και εγώ δεν τσίμπησα, οπότε σταμάτησε εκεί το θέμα. Είχα αυτήν την τύχη, αν θες και αισθάνομαι ευγνώμων».