Με έντονο πατρινό χρώμα βγήκε στον αέρα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της Τετάρτης.

Η κεντρική παρουσιάστρια Ρίτσα Μπιζόγλη, παρουσίασε τις ειδήσεις από την αχαϊκή πρωτεύουσα, ενώ και το δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού ήρθε στην Πάτρα, καλύπτοντας ρεπορτάζ που αφορούν την περίοδο της πανδημίας.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής, φιλοξενώντας απόψεις καταστηματαρχών εστίασης, υγειονομικών αλλά και μαθητών, με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων.

Παράλληλα η Άννα Μαστοράκου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων επανέλαβε πως έχει ενημερώσει τον εισαγγελέα για περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, ενώ φιλοξενήθηκαν και δηλώσεις του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της ανεργίας που απασχολεί εδώ και δεκαετίες την πόλη.

Δείτε ολόκληρο το δελτίο ειδήσεων εδώ.


«Έχω δεχθεί προφορικές πληροφορίες από γιατρούς, δυστυχώς όχι γραπτές καταγγελίες, ότι δέχονται οχλήσεις από πολίτες για να λάβουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού», είπε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, μιλώντας στην Ρίτσα Μπιζόγλη.

«Είναι κάτι που φαίνεται οργανωμένο, καθώς βολιδοσκοπούνται οι περιοχές ανά την χώρα, ώστε όποιο κενό βρουν να μπορέσουν να πάρουν τέτοια πιστοποιητικά», προσέθσε.

Όπως σημείωσε η κ. Μαστοράκου, «είναι πολλά τα τηλέφωνα σε γιατρούς του Δημοσίου, για να πάρουν πλαστό πιστοποιητικό. Αν δεν δεχθεί ο ένας πάνε στον άλλον, μέχρι να βρουν κάποιον πρόθυμο»

Τόνισε ότι «αυτό γίνεται με αντάλλαγμα 100 έως 200 ευρώ», ενώ επεσήμανε ότι «το φαινόμενο έχει ενταθεί λόγω των μέτρων για τους μη εμβολιασμένους από τις 13 Σεπτεμβρίου».

Η κ. Μαστοράκου είπε ότι τέτοια φαινόμενα, πέραν των προφανών συνεπειών που έχουν, προκαλούν σύγχυση και ως προς το συνολικό επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή, το οποίο είναι ήδη επιβαρυμένο και αυξημένο, λόγω και της περιόδου του παραθερισμού.

Όπως κατέληξε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, «σήμερα έδωσα στοιχεία στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και είμαι στην διάθεση οποιουδήποτε», προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.