Μόνο θετικός ήταν ο Αύγουστος για τα ξενοδοχεία της Αιγιάλειας και του Αιγίου, από την Ακράτα και το Διακοπτό έως τον Λόγγο, τα Σελιανίτικα, τις Καμάρες και την Ζήρια, με τον τουριστική κίνηση να είναι αρκετά πιο αυξημένη σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Κανελλή τον αντιπρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Αχαΐας, η πληρότητα τον Αύγουστο στα καταλύματα της περιοχής έφτασε το 85% κατά μέσο όρο, με τους περισσότερους από τους επισκέπτες να είναι Έλληνες κυρίως από την Αθήνα, αλλά και από διάφορα μέρη της χώρας.

«Ο Αύγουστος ήταν αρκετά ικανοποιητικός για τα ξενοδοχεία και γενικότερα για τον τουρισμό της περιοχής μας. Θα μπορούσα να πω ότι ξεπεράσαμε τις προσδοκίες μας και ότι φτάσαμε από πλευράς επισκεψιμότητας το επίπεδο του 2019» τονίζει.

Το μεγάλο ποσοστό στην πληρότητα των καταλυμάτων της κατά την περίοδο του Αυγούστου, αλλά και η επισκεψιμότητα που είχε, έδωσε όπως ήταν λογικό τόνωση στην αγορά, αλλά και στον κλάδο της εστίασης και της αναψυχής που περίμενε να δουλέψει και να καλύψει τις ζημίες που είχαν προηγηθεί από το καλοκαίρι του 2020, αλλά από τον χειμώνα της καραντίνας που ακολούθησε όταν όλα ήταν κλειστά.

Μοναδικό μειονέκτημα της φετινής καλοκαιρινής σεζόν για την Αιγιάλεια ήταν ότι και αυτό το καλοκαίρι οι ξένοι τουρίστες ήταν ελάχιστοι σε σύγκριση με την εποχή πριν από την πανδημία, ενώ ο Ιούνιος και ο Ιούλιος κύλησε για τα ξενοδοχεία μόνο το Σαββατοκύριακο και αυτό από τους Έλληνες επισκέπτες που διανυκτέρευαν για ένα βράδυ.

Όσο για τον Σεπτέμβριο η κίνηση είναι πιο λιγότερη αφού οι Έλληνες επισκέπτες τουρίστες επέστρεψαν στην βάση τους, ενώ η προσέλευση των ξένων είναι μικρή. «Ταμείο θα κάνουμε μετά το τέλος του μήνα» τονίζει όμως με νόημα ο Χρήστος Κανελλής. 

Έδειξε τις δυνατότητες που έχει

Συμπερασματικά το καλοκαίρι έτσι έκλεισε με ένα αρκετά καλό θετικό πρόσημο για την Αιγιάλεια και τον τουρισμό της που για ακόμα μία φορά έδειξε, κάτω από δύσκολες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας και του κορωνοϊού, τις τεράστιες δυνατότητες και τη δυναμική που έχει για την τουριστική της ανάπτυξη.

Αρκεί βέβαια να υπάρξει μία βελτίωση σε ότι αφορά τις υποδομές της (λιμάνι, τρένο, οδοντωτός), αλλά και την καλύτερη αξιοποίηση των μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομίας που έχει πίσω του Αίγιο και γενικότερα η Αιγιάλεια.

Κατά τα άλλα από φυσικό κάλλος και παροχή υπηρεσιών η περιοχή είναι αρκετά ανταγωνιστική με άλλες της ηπειρωτικής επικράτειας και αυτό το δείχνει η σταθερή προσέλευση του κόσμου κάθε καλοκαίρι.