Με τον Δήμαρχο Πόρου, έναν νέο στην ηλικία και ανοιχτό στις αντιλήψεις δήμαρχο, συναντήθηκε ο Πέτρος Ψωμάς κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στο νησί. Ο Γιάννης Δημητριάδης διάγει τη δεύτερη θητεία του στο δημαρχιακό θώκο και εκτός από το ότι έδωσε τέλος σε καθεστωτικές δημαρχίες ετών, έχει ήδη δείξει δείγματα γραφής, υπηρετεί τον τόπο του με καθαρότητα και αποτελεσματικότητα και αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα ακομμάτιστης διοίκησης ενός δήμου. Απαλλαγμένος από κάθε μορφής εξάρτηση, θιασώτης της ακηδεμόνευτης αυτοδιοίκησης και άνθρωπος εργατικός, μεθοδικός και οραματιστής έχει βάλει νέες βάσεις ανάπτυξης στον Πόρο, ασχολούμενος τόσο με την καθημερινότητα των συνδημοτών του όσο και με τις τουριστικές προοπτικές της περιοχής.

Με έναν τέτοιο γνήσιο εκπρόσωπο της ουσιαστικής τοπικής αυτοδιοίκησης ο Πέτρος Ψωμάς είχε πολλά θέματα να συζητήσει και, μέσα από την επαφή με τον δήμαρχο, πολλές καλές πρακτικές να καταγράψει. Οι δύο άνδρες εντόπισαν γρήγορα τα κοινά τους, ανακάλυψαν πως τους διέπουν ταυτόσημες αντιλήψεις περί τη διοίκηση των σύγχρονων δήμων και αντάλλαξαν απόψεις με ειλικρίνεια, μέσα σε ένα κλίμα απόλυτης ανθρώπινης χημείας. Ήταν δε αμοιβαία και έντονη η ικανοποίηση που εκπορεύεται από τη συνειδητοποίηση πως το νέο μοντέλο δημαρχίας το οποίο ευαγγελίζονται έχει πλέον εκπροσώπους σε όλο και περισσότερους δήμους της χώρας.

Δημητριάδης και Ψωμάς συζήτησαν πολύ για τις ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης των περιοχών τους, καθώς και για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν από τους δήμους πολλά εργαλεία του σύγχρονου μάρκετινγκ. Ο Δήμος Πόρου κινείται ήδη προς τη σωστή κατεύθυνση με την επένδυση στην επίσημη τουριστική ιστοσελίδα www.visitporos.gr, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και την αναζήτηση συνεργασιών σε όλα τα επίπεδα.

Το ενδιαφέρον του επικεφαλής του σπιράλ κίνησαν επίσης ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής του Δήμου Πόρου σχετικά με την καταγραφή της δημοτικής περιουσίας, την επικοινωνιακή πολιτική του Δήμου εντός και εκτός νησιού, την ενασχόληση με τα σχολικά συγκροτήματα και ζητήματα που αφορούν τις σχολικές κοινότητες καθώς και τις ποικίλες υπηρεσίες προς τους δημότες (σημειώνεται πως ο Πόρος ήταν από τα πρώτα νησιά που εξασφάλισε εμβολιασμό στο 100% των κατοίκων του, με μέριμνα, συντονισμό και διεκπεραίωση του Δήμου).