Ανησυχία επικρατεί στην ιατρική και επιστημονική κοινότητα της Πάτρας με το ζήτημα της νοσηρότητας της μετάλλαξης Δέλτα και των συμπτωμάτων της, μετά τους δύο απανωτούς θανάτους που επήλθαν σε άτομα κάτω της ηλικίας των 50 ετών.

Η 40χρονη από την Ουκρανία που άφησε την τελευταία της πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και ο 48χρονος από το Αίγιο πατέρας δύο παιδιών που έφυγε από τη ζωή ύστερα από νοσηλεία ολίγων ωρών στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, ανατρέπουν τα ιατρικά προγνωστικά της νοσηρότητας για την μετάλλαξη της Δέλτα που κυριαρχεί πλέον στην ανοικτή κοινότητα.

Τα ιατρικά προγνωστικά έλεγαν ότι η νοσηρότητα της νέας μετάλλαξης δεν θα είναι στο επίπεδο των τριών κυμάτων της πανδημίας που προηγήθηκαν και κυρίως της βρετανικής μετάλλαξης που οδηγούσε τους ασθενείς σε άσχημη κατάσταση στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ.

Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν ισχύει για τους ανεμβολίαστους, με βάση τουλάχιστον τα ποσοστά των ασθενών που βρίσκονται στις ΜΕΘ, αλλά και ότι σε αυτή την κατηγορία (στους ανεμβολίαστους) η Δέλτα, δείχνει να είναι πιο ύπουλη από τις υπόλοιπες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 48χρονου πατέρα δυο παιδιών από το Αίγιο που προτού αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, βρισκόταν στο σπίτι του χωρίς συμπτώματα. Στο μεταξύ, ανεβαίνει ο αριθμός των νοσηλειών και στα νοσοκομεία της Πάτρας από άτομα που βρίσκονται κάτω από την ηλικία των 50.

Κρίσιμη είναι εξάλλου η κατάσταση του 45χρονου επιχειρηματία εστίασης που νοσηλεύεται εδώ και πάνω από δέκα ημέρες στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας. Ο 45χρονος που ήταν ανεμβολίαστος δίνει μάχη για τη ζωή του, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να κάνουν ότι μπορούν για να τον σώσουν.