Η Γη της Ελιάς – Επεισόδιο 10 – Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου – Ο Στέφανος και η Μυρτάλη δίνουν αμοιβαίες εξηγήσεις για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του χωρισμού τους. Η Μυρτάλη τού εξομολογείται όλα τα περιστατικά και τις επιθέσεις που δέχτηκε και οι δυο τους τα ξαναβρίσκουν. Αποφασίζουν να μείνουν μαζί στο πατρικό του σπίτι, γεγονός που εξοργίζει την Αρετή. Ωστόσο, στο πλευρό των παιδιών βρίσκεται πάντα ο Στάθης.

Στο μεταξύ, ο Δημήτρης πηγαίνει βόλτα με την Άννα και της εκφράζει τη γοητεία που ασκεί πάνω του. Η Άννα, πιο ντροπαλή και μαζεμένη, θα περιορίσει αυτή τη συνάντηση σε ένα και μοναδικό φιλί. Παράλληλα, η Αθηνά φεύγει για την Αθήνα, λέγοντας στον Δημήτρη ότι πρόκειται για επαγγελματικό ταξίδι, ενώ στην πραγματικότητα πηγαίνει να συναντήσει τη μητέρα της, της οποίας την ύπαρξη κρατάει κρυφή απ΄ όλους.

Ο Ισίδωρος μαθαίνει ότι η Μυρτάλη ψάχνει για δουλειά και της προτείνει να δουλέψει στους δικούς τους ελαιώνες, αλλά εκείνη αρνείται. Επίσης, ο Ισίδωρος αποφασίζει να αποκαλύψει στην Ιουλία τον πραγματικό λόγο για τον οποίο την παράτησε ο Στάθης, 25 χρόνια πριν.