Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την οποία ζητάει την επέκταση παραχώρησης χρήσης των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Πατρών.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Το 2000, ως αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του Ναυτικού Ομίλου Πατρών (ΝΟΠ), το Ελληνικό Δημόσιο του παραχώρησε -μέχρι το 2025- τη χρήση των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας (Ακτή Δυμαίων).

Η ημερομηνία λήξης του δικαιώματος χρήσης των εγκαταστάσεων δημιουργεί ανησυχία αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία του ιστορικού σωματείου στο μέλλον.

Η έγκαιρη επέκταση της συμφωνίας παραχώρησης χρήσης των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων προς τον ΝΟΠ -πριν τη λήξη της υφιστάμενης σύμβασης- είναι ιδιαίτερης σημασίας, προκειμένου να συνεχίσει ο ιστορικός σύλλογος της Πάτρας να λειτουργεί αυτόνομα και σύμφωνα με τις καταστατικές του αρχές.

Εξίσου σημαντική είναι και η εφαρμογή όλων των απαραίτητων διαδικασιών και προϋποθέσεων που αναφέρονται στην αρχική σύμβαση παραχώρησης.

Τέλος, θα πρέπει να διασφαλιστεί η συντήρηση, η βελτίωση και η ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Ναυταθλητικού Ομίλου Πατρών, σε συνδυασμό με την εξασφάλιση της αυτόνομης λειτουργίας του”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την επέκταση παραχώρησης χρήσης και λειτουργίας των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Πατρών και β) πότε αναμένεται η υπογραφή της νέας σύμβασης.