ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ
1ο μέρος:Δημιουργική Γραφή στο Νηπιαγωγείο
Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου ώρα 17:00-21:00
Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ
«Η λογική θα σε πάει από το Α στο Ω. Η φαντασία θα σε πάει παντού».
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας δεν προσπαθούν μόνο να καταλάβουν τον κόσμο αλλά και να δείξουν τον δικό τους. Η παιδική λογοτεχνία είναι ένας τρόπος κατανόησης του κόσμου και οι ιστορίες ο τρόπος να εκφραστούν τα παιδιά. Η δημιουργική γραφή δηλαδή το δημιουργικό, εκφραστικό, πρωτότυπο γράψιμο συνδέεται με τη μαθησιακή εξέλιξη αλλά και την ανάπτυξη γλωσσικών ικανοτήτων, λόγου και φαντασίας. Το σεμινάριο θα γνωρίσει στους εκπαιδευτικούς τεχνικές και δραστηριότητες για να βοηθήσει το παιδί να αναπτύξει ικανότητες σε όλα τα επίπεδα.

2ο μέρος:Δημιουργική Γραφή στο Δημοτικό
Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου ώρα:17:00-21:00
Κόστος συμμετοχής :30 ευρώ.
«Στόχος του εκπαιδευτικού συστήματος δεν πρέπει να είναι τόσο η γνώση, όσο το να καλλιεργήσουμε τη φαντασία».
Ευγένιος Τριβιζάς
Η Δημιουργική Γραφή αποτελεί μια νέα και διαφορετική πρόταση στο εκπαιδευτικό σύστημα. Το σχολείο είναι ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους. Τα παιδιά μέσα από ένα παιχνίδι με τον λόγο μαθαίνουν να εξασκούν τη φαντασία τους, να εκφράζουν σκέψεις και απόψεις, να αναπτύσσουν γλωσσικές, συγγραφικές και αναγνωστικές δεξιότητες αλλά και να επικοινωνούν. Στο σεμινάριο αυτό θα αναπτυχθεί ο ρόλος της δημιουργικής γραφής στην εκπαίδευση αλλά και διάφορες τεχνικές- ασκήσεις.

3ο μέρος:Δημιουργική Γραφή στο Γυμνάσιο Λύκειο
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου ώρα:17:00-21:00
Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ
Είμαστε όλοι μαθητευόμενοι σε μια τέχνη που κανένας ποτέ δεν γίνεται μάστορας.
Ernest Hemingway
Η Δημιουργική Γραφή τείνει να εδραιωθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία και αυτό λόγω της μεγάλης συμβολής της στον μαθητή. Η γραφή οδηγεί τους μαθητές στη γνώση, στη φιλαναγνωσία αλλά και στον πειραματισμό χωρίς το άγχος του λάθους. Μέσα από τη δημιουργική γραφή ο μαθητής δεν είναι πια ένας παθητικός δέκτης αλλά αποκτά κριτική σκέψη, συγγραφικές και αναγνωστικές ικανότητες έτσι ώστε να μετουσιώσει τον κόσμο σε λέξεις. Ένας συνδυασμός δημιουργικότητας, μάθησης και παιχνιδιού όπου ο μαθητής βρίσκει ένα μέσο αυτοέκφρασης. Μέσα από το σεμινάριο ο ίδιος ο εκπαιδευτικός μαθαίνει να είναι ευέλικτος και να χρησιμοποιεί τη φαντασία του αλλά και διάφορες μορφές διδασκαλίας αλλά και να αποκτήσει συγγραφικές γνώσεις.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές ανθρωπιστικών σπουδών, δασκάλους, καθηγητές, γονείς και σε όποιον επιθυμεί να μάθει να χρησιμοποιεί τη δημιουργική γραφή ως εργαλείο γνώσης .

Η παρακολούθηση μπορεί να αφορά στο σύνολο των 3 σεμιναρίων ή για κάθε σεμινάριο χωριστά. Με την ολοκλήρωση κάθε μέρους του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και οι σημειώσεις του σεμιναρίου.Για όσους παρακολουθήσουν και τα 3 μέρη θα δοθεί βεβαίωση για το σύνολο του σεμιναρίου 12 διδακτικών ωρών.

Παρουσίαση σεμιναρίου: Εύη Αγγελακοπούλου καθηγήτρια δημιουργικής γραφής-κοινωνική λειτουργός.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Δήλωση συμμετοχής μέχρι Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021. Εγγραφή μπορεί να γίνει ακολουθώντας τις οδηγίες στην παρακάτω φόρμα:
https://forms.gle/8kqGASDzycGQUDZNA
Πληροφορίες-αιτήσεις συμμετοχής
PARTS PATRAS ARTS
τηλ:2610005252
email:[email protected]
Facebook page:Parts -Patras Arts (αποστολή μηνύματος).

ΕΥΗ ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-Δημιουργική γραφή
Η Εύη Αγγελακοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα. Σπούδασε Κοινωνική Εργασία στο Τ.Ε.Ι. Πάτρας και Ηχοληψία και Μουσική Παραγωγή στο Ωδείο Όπερα στην Αθήνα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Δημιουργική Γραφή από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το 2018 παρακολούθησε τα προγράμματα εξειδικευμένης επιμόρφωσης “Δημιουργική γραφή και Αυτογνωσία” και “Διαπαιδαγώγηση στη σχολική ηλικία” του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα και σεμινάρια μουσικοκινητικής και μουσικοθεραπείας και μαθήματα θεωρίας της μουσικής, οργανολογίας και μορφολογίας.
Το 2006 ξεκίνησε να εργάζεται στο ραδιόφωνο Ημέρα fm. Συνέχισε στον Wave ,Mojo radio ως ραδιοφωνική παραγωγός και υπεύθυνη προγράμματος και δημιούργησε τον διαδικτυακό σταθμό sinradio.gr, ενώ έως και σήμερα είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο WebRadio EAP του Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Έχει γράψει άρθρα για εφημερίδες, περιοδικά και sites ,κείμενα για ραδιοφωνικά σποτ και είναι κειμενογράφος στη διαδικτυακή πλατφόρμα Prosvasis.co. Διηγήματα αλλά και άλλα κείμενα της θα βρείτε σε διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο αλλά και στο προσωπικό της blog http://newmanitou.blogspot.com
Στο Parts Patras Arts διδάσκει δημιουργική γραφή και έκφραση σε παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας και παρουσιάζει σεμινάρια και εργαστήρια δημιουργικής γραφής ενηλίκων καθώς επίσης εργάζεται με ομάδες χρησιμοποιώντας τη γραφή ως μέσο έκφρασης και θεραπείας. .