Κάτω από το 20% συρρικνώνονται για πρώτη φορά τα ποσοστά της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των γερμανικών ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ntv/RTL.

«Πρόκειται πιθανότατα για το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί σε δημοσκόπηση για την Ένωση από το 1949», σημειώνει το Ινστιτούτο Forsa που δίνει στο κόμμα της απερχόμενης Καγκελαρίου Μέρκελ ποσοστό 19%.

Από την υποχώρηση του CDU επωφελείται κυρίως το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο κερδίζει δύο μονάδες και φθάνει στο 25%. Οι Πράσινοι χάνουν μία μονάδα και περιορίζονται στο 17%, ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP) ενισχύονται κατά μία μονάδα και βρίσκονται στο 13%. Σταθερές στα ποσοστά τους παραμένουν η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 11% και η Αριστερά με 7%.

Εάν αυτά τα ποσοστά επαληθευτούν στην κάλπη της 26ης Σεπτεμβρίου, θα μπορούσαν να σχηματιστούν συνασπισμός «φανάρι κυκλοφορίας» (SPD, Πράσινοι, FDP), συνασπισμός «Κένυα» (SPD, CDU, Πράσινοι) ή «κόκκινο-κόκκινο-πράσινο» (SPD, Αριστερά, Πράσινοι). Θεωρητικά θα ήταν εφικτός και ένας συνασπισμός «Γερμανία» (SPD, CDU/CSU, FDP).