Σε ανακοίνωση τους οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε αναστολή του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πάτρας, αναφέρουν τα εξής:  «Στις 06/09/2021 και ώρα 13:30μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Πατρών πραγματοποιήθηκε συνάντηση  πενταμελούς επιτροπής υγεινομικών του Γ.Ν.Π.Π "Καραμανδανείο" που έχουν τεθεί σε αναστολή με τον Δήμαρχο Πατρέων και Πρόεδρο του Διοικητικού συμβούλιου του Νοσοκομείου κ.  Κ. Πελετίδη.

Τα μέλη της επιτροπής  ανέφεραν και ανέλυσαν λεπτομερώς  την υπάρχουσα  κατάσταση στο νοσοκομείο όπως αυτή έχει διαμορφωθεί και εξελίσσεται κατόπιν επίδοσης των αναστολών στους υγειονομικούς υπαλλήλους. Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα συναίνεσης και μεταξύ άλλων τονίστηκαν:

Ο υγειονομικός αλλά και ο κοινωνικός χαρακτήρας  του Παιδιατρικού Νοσοκομείου.

Η εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού που παρέχει τις υπηρεσίες του στους μικρούς ασθενείς, είναι πλέον υπό αίρεση.

Μάχιμοι υγειονομικοί υπάλληλοι με δεκάδες χρόνια υπηρεσίας (μερικοί έχουν πάνω από 30έτη), τέθηκαν στο περιθώριο ως άκρως επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία. 

Η ανικανότητα της κυβέρνησης ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης με άμεσο αντίκτυπο την μετατόπιση ευθύνης τόσο στο υγειονομικό προσωπικό όσο και στους πολίτες (εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους), αλλά και στο διχασμό της κοινωνίας.

Τα μέλη της επιτροπής εκφράζοντας ξεκάθαρη θέση στα μεγάλα αυτά προβλήματα τόνισαν: 

Δεν είμαστε αρνητές, είμαστε ενάντια στην υποχρεωτικότητα.

Αγωνιζόμαστε για την ελεύθερη σκέψη, βούληση, έκφραση, το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, την προάσπιση θεμελιωδών αξιών και προτύπων και κατοχυρωμένων συνταγματικών δικαιωμάτων.

Αγωνιζόμαστε απέναντι στον αυταρχισμό που προστάζει: εμβολιάζεσαι ή απολύεσαι.

Αγωνιζόμαστε  και υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα του  Ε.Σ.Υ . 

Υποστηρίζουμε την εφαρμογή προληπτικών μέτρων προάσπισης της δημόσιας υγείας με γνώμονα την ατομική ευθύνη.

Υποστηρίζουμε τις εκστρατείες έγκυρης και στοχευμένης ενημέρωσης.

Υποστηρίζουμε την αξιόπιστη επιδημιολογική επιτήρηση εργαζομένων και πολιτών, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων

Υποστηρίζουμε τα ασφαλή, δοκιμασμένα και επικαιροποιημένα  μέσα και μοντέλα αντιμετώπισης υγειονομικών κρίσεων.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο κ. Πελετίδης εξέφρασε την συμπαράστασή του, τονίζοντας  επανειλημμένως, ρητώς και ευθαρσώς την άρνησή του στην υποχρεωτικότητα αλλά και της εφαρμογής του συγκεκριμένου  μέτρου στις δομές υγείας. 

Ο ίδιος παραλαμβάνοντας την επιστολή, υποσχέθηκε την παράδοση της και τη συζήτηση  του θέματος στο Δ.Σ  του Δήμου Πατρέων αλλά και την δημοσιοποίηση  οποιασδήποτε απόφασης.   

Η επιστολή μας καταλήγει:

Κρίνεται επιτακτική η συνεισφορά σας και αναμένουμε εναγωνίως την παρέμβασή σας  και  την  συμπαράστασή σας, στο  πρόσωπό μας.

Κρίνεται πλέον επιτακτική η ενημέρωση και συστράτευση / αντίσταση όλων των κοινωνικών, επαγγελματικών και ηλικιακών ομάδων και η ενδυνάμωση μας απέναντι σε ένα απάνθρωπο Νόμο,  καταπέλτη,  που ευαγγελίζεται με παραπλανητικά , αληθοφανή, αναξιόπιστα και αξιόποινα μέσα, την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Κρίνεται επιτακτική η δόμηση και η επίτευξη του μεγίστου βαθμού  ασφάλειας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας  σε όλους τους πολίτες  με ιδιαίτερη έμφαση…… τα παιδιά.

Κρίνεται επιτακτική η επιστροφή μας στις θέσεις μας και η συνέχεια  εύρυθμης  λειτουργίας του ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ. Γιατί  η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ!».