Ο Edson Arantes do Nascimento, ο παγκοσμίου φήμης Πελέ, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου για να αφαιρέσει έναν ύποπτο όγκο στο παχύ έντερο.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν τη χθες από τον Βραζιλιάνο θρύλο του ποδοσφαίρου μέσω του επίσημου προφίλ του στο Instagram. Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε αφού ο εκπρόσωπός του, Joe Fraga, επιβεβαίωσε ότι ο Πελέ νοσηλεύεται για έξι ημέρες στο νοσοκομείο «Albert Einstein» στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας , για ετήσια ανασκόπηση.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, ο πρώην ποδοσφαιριστής αναρρώνει καλά και αναμένεται να βγει σήμερα από την ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας).

«Φίλοι μου, σας ευχαριστώ πολύ για τα μηνύματα στοργής. Ευχαριστώ τον Θεό που νιώθω πολύ καλά. Το περασμένο Σάββατο έκανα εγχείρηση για να αφαιρέσω έναν ύποπτο όγκο στο δεξιό κόλον. Εντόπισαν τον όγκο κατά τη διάρκεια των εξετάσεων που ανέφερα την περασμένη εβδομάδα. Ευτυχώς, έχω συνηθίσει να γιορτάζω μεγάλες νίκες στο πλευρό σας. Θα αντιμετωπίσω αυτό το νέο παιχνίδι με ένα χαμόγελο στα χείλη, πολλή αισιοδοξία και τη χαρά να με περιβάλλει η αγάπη της οικογένειάς μου και των φίλων μου», έγραψε ο 81χρονος Βεταράνος ποδοσφαιριστής.

Ο Πελέ εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα για να υποβληθεί σε εξετάσεις ρουτίνας, όπως κάνει κάθε χρόνο. Οι γιατροί παρατήρησαν την «ύποπτη βλάβη» στο παχύ έντερο κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και επέλεξαν να αφαιρέσουν τον όγκο. Η επέμβαση έγινε το Σάββατο. Ο επιχειρηματίας Joe Fraga, το δεξί χέρι του Pele, είχε ήδη καθησυχάσει τους οπαδούς σχολιάζοντας την κατάσταση της υγείας του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή με τη Βραζιλία . «Υποβάλλεται σε μια σειρά εξετάσεων αίματος, σε έλεγχο, σε κολονοσκόπηση κ.λπ. Πολύ περισσότερα από φυσικές εξετάσεις. Δεν γίνονται όλες σε μια μέρα », εξήγησε. Ο Fraga είναι διευθύνων σύμβουλος της Sports 10, της εταιρείας που κατέχει τα παγκόσμια δικαιώματα για τη μάρκα Pelé και τον γνωρίζει εδώ και 20 χρόνια.

Σε ιατρικό δελτίο που δημοσιεύτηκε στις 3:00 μ.μ. χθες Δευτέρα, το νοσοκομείο «Albert Einstein» επιβεβαιώνει ότι η κατάσταση της υγείας του Πελέ προχωρά ευνοϊκά και σχεδιάζει να τον μεταφέρει από τη ΜΕΘ στο δωμάτιό του την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου.

«Ο ασθενής Edson Arantes do Nascimento υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση το περασμένο Σάββατο για να αφαιρέσει μια ύποπτη βλάβη στο δεξιό κόλον στο Νοσοκομείο Israelita Albert Einstein. Ο όγκος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια συνήθων καρδιαγγειακών και εργαστηριακών εξετάσεων και το υλικό εστάλη για παθολογική ανάλυση. Ο ασθενής, ο οποίος προχωρά ευνοϊκά, αναρρώνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και αναμένεται να μεταφερθεί σε δωμάτιο την Τρίτη », επιβεβαιώνει η ανακοίνωση.

Ο Πελέ είχε σπεύσει την περασμένη εβδομάδα να καθησυχάσει τα εκατομμύρια των θαυμαστών του.

«Παιδιά μη ανησυχείτε, δεν λιποθύμησα και είμαι σε καλή κατάσταση. Πήγα στο νοσοκομείο για τις καθιερωμένες εξετάσεις τις οποίες δεν μπορούσα να κάνω εξαιτίας της πανδημίας. Ενημερώστε τους ότι δεν θα παίξω την Κυριακή», έγραψε στο ποστάρισμα του πριν από 5 ημέρες θέλοντας δείξει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Ο Πελέ αντιμετώπισε κάποια προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια για τα οποία περιόρισε τις δημόσιες εμφανίσεις του. Έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο ισχίο του, κάτι που τον δυσκολεύει να κινηθεί και αναγκάστηκε να αφαιρέσει πέτρες από το νεφρό του. Επιπλέον έχει χάσει και ένα νεφρό από τη δεκαετία του '70, όταν έπρεπε να αφαιρεθεί ως αποτέλεσμα ενός χτυπήματος που υπέστη παίζοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης σύμφωνα με τον γιο του τα τελευταία χρόνια είχε πέσει και σε κατάθλιψη.

Ο Πελέ θα κλείσει τα 81 του στις 23 Οκτωβρίου.