Συστατικά

1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο
1/4 του φλιτζανιού ηλιέλαιο
120 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
2 μεγάλα αβγά
1 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουτ. του γλυκού baking powder
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
24 σοκολατάκια γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε ελαφρώς ένα ταψί για mini muffin 24 θέσεων.
Ζέστανε νερό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακάτεψε σε ένα μπολ το βούτυρο με την κουβερτούρα, το ηλιέλαιο και το κακάο.
Τοποθέτησε το μπολ πάνω στο κατσαρολάκι με το νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να γίνει το μείγμα λείο.
Αφαίρεσε το μπολ από το κατσαρολάκι και ανακάτεψε την ζάχαρη και την μαύρη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν.
Πρόσθεσε και τα αυγά ένα-ένα και έπειτα την βανίλια, ανακατεύοντας διαρκώς.
Ρίξε και το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και ανακάτεψε μέχρι να ενοποιηθεί ο χυλός.
Μοίρασε το μείγμα στις θέσεις του ταψιού, χωρίς να γεμίζουν εντελώς.
Πίεσε στο κέντρο κάθε θέσης ένα σοκολατάκι και ψήσε για περίπου 18 λεπτά.
Άφησε τα brownies να κρυώσουν για 15 λεπτά στο ταψί και έπειτα ξεφόρμαρέ τα προσεκτικά για να μην σπάσουν.

Πηγή: tlife.gr