Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εμβολιασθεί δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνέντευξης του στο Open και πρόσθεσε ότι και ο Παύλος Πολάκης επίσης εμβολιάσθηκε. «Είχε πει το φθινόπωρο, ήρθε ο Σεπτέμβρης και εμβολιάσθηκε», είπε ο κ.Τσίπρας. Πρόσθεσε ότι και ο κ.Πολάκης είναι εμβολιασμένος και από αυτή τη θέση κάνει κριτική στην κυβέρνηση.

«Υπενθύμισα στον κ. Πολάκη ότι έχει κάνει μία δημόσια δήλωση, ότι θα εμβολιαστεί το Σεπτέμβριο και μου είπε ότι θα μείνω σε αυτή τη δήλωση που έχω κάνει. Χθες το απόγευμα μου έστειλε με SMS την εικόνα από τον εμβολιασμό, ότι έκανε την υπόσχεσή του πράξη, λέγοντας ότι εγώ δεν είμαι αντιεμβολιαστής, ασκώ κριτική στο πλαίσιο της επιστημονικής μου προσέγγισης. Είναι θεμιτό, αλλά επίσης θεμιτό να είναι ξεκάθαρη η θέση του κόμματος, υπέρ του εμβολιασμού», είπε ο κ.Τσίπρας.

«Είναι η ώρα να άρουμε τις επιφυλάξεις» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Ας χρησιμοποιηθεί και η είδηση ότι ο Παύλος Πολάκης που ασκεί κριτική στην κυβέρνηση είναι εμβολιασμένος. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να τεκμηριώσει ότι το εμβόλιο δημηιουργεί προβλήματα, είναι κακό. Μπορεί να έχει πέσει η αποτελεσματικότητά του στις νέες μεταλλάξεις, και όντως το λένε επιστήμονες. Αλλά ακόμα και εάν έχει πέσει, είναι ένα μεγάλο ποσοστό, μπορεί να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή. Σήμερα έχουμε περίπου 30% ανεμβολίαστους στους άνω των 80 ετών. Εδώ πρέπει να δώσουμε όλοι τη μάχη να πειστούν αυτοί οι άνθρωποι να εμβολιαστούν γιατί κινδυνεύει η ζωή τους. Αλλά επαναλαμβάνω, δεν αρκεί μόνο αυτό. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να επαφίεται μόνο στον εμβολιασμό, που ούτε εκεί τα πάει καλά, και να λέει ότι θα τελειώσει η πανδημία, πράγμα που ο κ. Μητσοτάκης πανηγύρισε δύο φορές μέχρι σήμερα».

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τρεις ακόμη βουλευτές του κόμματος πρωτοστάτησαν σε κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών. Μάλιστα, η συμμετοχή τους στην κινητοποίηση προκάλεσε αντιδράσεις και στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.