Μπορεί το καλοκαίρι να αποτελεί παρελθόν, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ο πολιτισμός μπαίνει στον "πάγο" ελέω φθινοπώρου.

Ο Σεπτέμβριος έχει στην "φαρέτρα" του ξεχωριστές συναυλίες οι οποίες το δίχως άλλο θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των Πατρινών, μιας και τα ονόματα που θα μεταβούν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα μόνο θαυμασμό προκαλούν.

Το patrasevents.gr σας παρουσιάσει τι "παίζει" τον τρέχοντα μήνα, ώστε να οργανώσετε το πρόγραμμα σας έγκαιρα.

Νατάσα Θεοδωρίδου - Στάδιο Παναχαϊκής

Η αγαπημένη Νατάσα Θεοδωρίδου έρχεται στην Πάτρα την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στο στάδιο της Παναχαϊκής (21:00) για να χαρίσει στο Πατρινό κοινό παλιές και νέες επιτυχίες με την ιδιαίτερη φωνή της.

Μέσα από τη μεγάλη της αγάπη για το λαϊκό τραγούδι αναμένεται να δώσει μια βραδιά γεμάτη συναίσθημα και κέφι.

Μαζί της θα εμφανιστεί ο Γιώργος Κακοσαίος.


"Φορώντας Χρώματα Ανοιχτά" - Εργοστάσιο Τέχνης

Με το αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση του Γιώργου Σεφέρη, το οποίο πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον θάνατό του, συνεχίζονται στις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου, στο Εργοστάσιο Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος» οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας με τη συναυλία "Φορώντας Χρώματα Ανοιχτά".

Ερμηνευτές πρώτης γραμμής, όπως ο Γιάννης Κότσιρας, η Γιώτα Νέγκα και η Δήμητρα Σελεμίδου, η Παυλίνα Βουλγαράκη και ο Παντελής Κυραμαργιός θα τραγουδήσουν ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη, τα οποία έχουν απευθυνθεί στο συναίσθημα του κόσμου και ως τραγούδια, με μουσική των Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Ηλία Ανδριόπουλου, Δήμου Μούτση, Μίλτου Πασχαλίδη, Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα καθώς και νεότερων συνθετών.

O Γιάννης Στάνκογλου έχει αναλάβει τον ρόλο του αφηγητή.


The Rumjacks - Θεατράκι Μαρίνας

Oι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού The Rumjacks μετά από υποχρεωτικό διάλειμμα δυο ετών λόγω της πανδημίας επιστρέφουν στην Πάτρα για ένα ιδιαίτερο live στις 14 Σεπτεμβρίου (20:30) στο Θεατράκι Μαρίνας.

Με το πρόσφατο εξαιρετικό album "Hestia" στις αποσκευές τους αλλά και την πληθώρα όλων των παλιότερων επιτυχιών τους, που έχουν χαρίσει στους Αυστραλούς celtic punk rockers δεκάδες εκατομμύρια views και αναγνωρισιμότητα σε όλα τα μήκη και πλάτης της υφηλίου αναμένεται να ξεσηκώσουν το κοινό.


Αλκίνοος Ιωαννίδης - Παλαιά Σφαγεία

Με ένα τελείως καινούργιο solo πρόγραμμα, ο αγαπημένος Αλκίνοος Ιωαννίδης εμφανίζεται έτοιμος να μοιραστεί νέες ιστορίες.

Μόνος επί σκηνής, ταυτόχρονα όμως μαζί με όλους και όλες μας, αντανακλά τα όνειρα και τις πραγματικότητες της εποχής και της ζωής μας.

Στην Πάτρα θα τον δούμε στις 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στα Παλαιά Σφαγεία.