Στις 550  έφτασαν οι αναστολές εργασίας στους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς που εργάζονται στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας.

Ένα σημαντικός αριθμός από αυτούς εργάζεται σε πόστα που έχουν να κάνουν με το βοηθητικό προσωπικό του υγειονομικού τομέα, αλλά και με νοσηλευτές – νοσηλεύτριες των κλινικών.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι στον διοικητικό τομέα που δεν έχουν προχωρήσει στο εμβόλιο και εντάσσονται στην λίστα των 550.

Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός αυτός που αφορά τους εργαζόμενους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και στο Γενικό Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και όχι τα άλλα νοσοκομεία του νομού, δεν είναι μικρός.

Έρχεται μάλιστα σε ένα διάστημα που η πίεση στις κλινικές αυξάνεται συνεχώς, με τον αριθμό των νοσηλειών, τόσο στις απλές κλινικές, όσο και στις ΜΕΘ, να μεγαλώνει, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τα κενά που αφήνουν οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί είναι μεγάλα και στα δυο νοσοκομεία και για την ώρα παρά τα όσα είχαν εξαγγελθεί για την άμεση κάλυψη τους, το βάρος πέφτει στο υπόλοιπο προσωπικό που θα χρειαστεί να εργαστεί εις διπλούν για να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Γκρίνια από τους εμβολιασμένους

Ήδη οι μουρμούρες από υγειονομικούς που έχουν κάνει το εμβόλιο και συνεχίζουν να εργάζονται, έχουν ξεκινήσει για αυτή την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται.

Όπως λένε από τη στιγμή που το υπουργείο Υγείας αποφασίζει ένα τέτοιο μέτρο θα έπρεπε να είχε φροντίσει για την άμεση κάλυψη των κενών όσων βγαίνουν σε αναστολή, χωρίς να χαθεί καθόλου χρόνος.

Μέχρι τώρα αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι πρώτες προσλήψεις αυτών που θα καλύψουν τα κενά ή οι όποιες μεταθέσεις και αλχημείες γίνουν θα ξεκινήσουν, τουλάχιστον από το τέλος του μήνα. Το λιγότερο, στην καλύτερη περίπτωση.

Το σενάριο που καταρρίπτεται

Μέχρι τότε όμως; Το σενάριο που ήθελε το υπουργείο – και διέρρεαν προς τα έξω οι μηχανισμοί του - να έχει έτοιμο σχέδιο με ονόματα και πόστα συγκεκριμένα, καταρρίπτεται.

Το κακό εκτός των άλλων είναι ότι η κατάσταση αυτή μάλλον θα συνεχιστεί και μετά τις προσλήψεις όσων καλύψουν τα κενά που γεννήθηκαν μέσα από την προσωρινή αναστολή. Και αυτό γιατί θα χρειαστούν σίγουρα μία περίοδο προσαρμογής στις θέσεις τους. Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει σε συνθήκες covid…