Το γεγονός ότι η νέα μορφή του κορωνοϊού έχει ξεκινήσει να χτυπάει αρκετά και τις παιδικές ηλικίες είναι μια διαπίστωση που φαίνεται μέσα από τον συνολικό αριθμό των νοσηλειών της παιδιατρικής κλινικής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι νοσηλείες αυτές έφτασαν τις 120 στον αριθμό, ενώ στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου το ίδιο διάστημα αντιμετωπίστηκαν 230 περιπτώσεις παιδιών που είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό και νοσηλεύτηκαν στο σπίτι τους.

Πολλά από τα παιδιά αυτά που έφτασαν στο νοσοκομείο έχοντας κορωνοϊό προέρχονταν από τις παιδικές κατασκηνώσεις του καλοκαιριού, γεγονός που έχει τη σημασία του για τι μεταδοτικότητα της μετάλλαξης εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς και την επιστροφή στα θρανία.

Πάντως στα θετικά είναι το γεγονός ότι 25 μωρά που γεννήθηκαν από μητέρες με κορωνοίό ήταν αρνητικά στον ιό. Το σημαντικό είναι ωστόσο είναι ότι ο κορωνοϊός και ειδικότερα η νέα αυτή μετάλλαξη του ιού, προσβάλει τις παιδικές ηλικίες σε μεγαλύτερο βαθμό από τις άλλες μεταλλάξεις και κατά συνέπεια θα ήταν φρόνιμο να παρθούν πιο αυστηρά μέτρα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Όχι μόνο μάσκες και τεστ, αλλά μικρά ολιγομελή τμήματα, με την ανεύρεση περισσότερων σχολικών τάξεων και τις προσλήψεις του αντίστοιχου διδακτικού προσωπικού για να καλύψει τις ανάγκες. Κάτι που όμως δεν έχει γίνει…