Στην αναμονή βρίσκεται ο σχεδιασμός για την Κανακάρη και το όλο σχέδιο του δήμου για τις αλλαγές που έρχονται στον κυκλοφοριακό χάρτη της Πάτρας. 

Η μελέτη που ήταν να παραδώσει στην δημοτική αρχή το γραφείο που έχει αναλάβει το όλο θέμα, δεν είναι ακόμα έτοιμη ή τουλάχιστον δεν έχει δοθεί στα χέρια της δημοτικής αρχής.

Το όλο θέμα έχει πάρει αρκετούς μήνες παράταση. Αρχικά η μελέτη θα δινόταν στον δήμο και θα περνούσε από δημοτικό συμβούλιο πριν από την εποχή της πανδημίας, από τον Νοέμβριο του 2019.

Δεν έγινε αυτό. Στη συνέχεια η καθυστέρηση που υπήρξε είχε να κάνει, σύμφωνα με τα μέλη της δημοτικής αρχής, με το ότι υπήρξε καραντίνα και τα κριτήρια για τα συμπεράσματα της μελέτης θα έπρεπε να παρθούν κάτω από κανονικές κυκλοφοριακές συνθήκες.

Πέρασε όμως και η καραντίνα και η μελέτη παραμένει άφαντη. Πρόκειται για μία σημαντική πτυχή του όλου θέματος αφού σε αυτή θα αναφέρονται με λεπτομέρειες όλες οι συνέπειες των αλλαγών που θα φανούν στο κυκλοφοριακό της Πάτρας. Αλλαγές που δεν θα είναι λίγες.

Σημειώνουμε ότι με βάση τον σχεδιασμό που είχε γίνει από την αρμόδια αντιδημαρχία πριν από δύο χρόνια περίπου αντιδρομούνται τα τμήματα της Μαιζώνος που δεν θα πεζοδρομηθούν στην κατεύθυνση προς την Αγία Σοφίας (δηλαδή η Κωνσταντινουπόλεως που αποτελεί συνέχεια της), η Κορίνθου, αλλά και η Κανακάρη.

Με λίγα λόγια αλλάζουν κατεύθυνση οι τρεις κομβικοί δρόμοι του ιστορικού κέντρου της Πάτρας που "σηκώνουν" τον μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο και από εκεί περνούν τα περισσότερα οχήματα.

Απαντήσεις για τα λεωφορεία

Η μελέτη, σύμφωνα κύκλους της Μαιζώνος, αφορά κυρίως το κομμάτι της διέλευσης των αστικών λεωφορείων και θα δίνει απαντήσεις στο που θα πρέπει να στρίβουν τα οχήματα αυτά κατεβαίνοντας από την Καρόλου.

Όμως είναι σημαντική και για δεκάδες ακόμα ερωτηματικά που προκύπτουν από τις αλλαγές αυτές. Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι πότε θα είναι έτοιμη για να περάσει στη συνέχεια από το δημοτικό συμβούλιο.

Στον δήμο αφήνουν να εννοηθεί ότι μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα βρίσκεται στα χέρια τους. Ωστόσο, η καθυστέρηση του όλου θέματος είναι ήδη μεγάλη και υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν ότι ο δήμος δείχνει να διστάζει να προχωρήσει σε όλες αυτές τις αλλαγές. 

Ταυτόχρονα στους δρόμους του κέντρου της Πάτρας έχουν ξεμείνει τα διπλά φανάρια από τις εργασίες που σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί στον τομέα αυτό, μπερδεύοντας τους οδηγούς και τους πεζούς.

Πάντως, στη Μαζώνος επιμένουν ακόμα και συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα δισταγμού και ότι ο σχεδιασμός που έχει γίνει θα προχωρήσει κανονικά. Αφού πρώτα έρθει στο φως η κυκλοφοριακή μελέτη…