Μεταβολή του καιρού αναμένεται την Κυριακή από τα δυτικά με έντονα φαινόμενα. Η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο καιρού. Δείτε σύμφωνα με την πρόγνωση του Νικόλα Σερέτη πού και πότε θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα.

Βαρομετρικό χαμηλό που έχει σχηματιστεί στην Τυρρηνική θάλασσα, δυτικά της Ιταλίας, αναμένεται να κινηθεί ανατολικότερα προς το Ιόνιο πέλαγος μεταβάλλοντας τον καιρό στην δυτική, κεντρική και εν μέρει στην βόρεια Ελλάδα. Η διέλευση της μετωπικής του επιφάνειας θα προκαλέσει την εκδήλωση βροχοπτώσεων και καταιγίδων, ενώ αυξημένη παρουσιάζεται κατά τόπους η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 5/9: Άστατος καιρός καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας με βροχές και κατά τόπους καταιγίδες. Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα σε περιοχές των Επτανήσων (Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος), καθώς και στα δυτικότερα τμήματα των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις από τις μεσημβρινές και μετέπειτα ώρες. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τις μεσημβρινές ώρες τους 26-28 °C με τους δυτικούς ανέμους στο Ιόνιο να πνέουν στα 3-4bf.

Δευτέρα 6/9: Διατήρηση του άστατου καιρού κατά την διάρκεια της νύχτας με σποραδικές μπόρες στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο. Πιθανότητα για καταιγίδες στα νοτιοδυτικά τμήματα της Μεσσηνίας. Μέσα στις πρωινές ώρες τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σημαντικά και βαθμιαία να σταματήσουν. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση και οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί 3-4bf.

Τρίτη 7/9: Βελτιωμένος καιρός σε όλα τα δυτικά χωρίς φαινόμενα. Ο υδράργυρος δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή με τους ανέμους να στρέφονται σε βόρειους με εντάσεις στα 4-5bf.

ΠΑΤΡΑ

Κυριακή 5/9: Άστατος καιρός ειδικότερα κατά την διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών με βροχοπτώσεις κυρίως μέτριας έντασης να σημειώνονται στην πόλη της Πάτρας. Πιθανότητα για καταιγίδες και πιο έντονα φαινόμενα υπάρχει στα δυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα του νομού Αχαΐας. Θερμοκρασία από 20-26 °C με τους ανέμους να πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί ασθενείς.

Δευτέρα & Τρίτη 6-7/9: Βελτιωμένος καιρός στην πόλη με τον υδράργυρο να κυμαίνεται μεταξύ 18-28 °C. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς με τις εντάσεις τους στην περιοχή του Ρίου να αγγίζουν κατά περιόδους τα 6-7bf.